Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već se dogovorili, ali...

Otkrio kako su od Barce umalo dobili Messija jer je bio - višak!

Bivši predsjednik nizozemskog prvoligaša PSV-a Rob Westerhof otkrio je kako je Lionel Messi 2005. bio na korak do prelaska u redove klub iz Eindhovena. Posao su stopirali tadašnji Barcin trener Frank Rijkaard i njegov pomoćnik Henk Ten Cate.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Messi je sezonu ranije debitirao za katalonski klub, ali nije imao španjolsku putovnicu. Kako su u momčadi smjela biti samo tri igrača izvan Europske unije, Barcelona ga je željela poslati na posudbu u PSV.

"Imao sam dobar odnos s predsjednikom Joanom Laportom koji mi je kazao kako imaju odličnog igrača. Želio je poslati Messija u PSV koji je tada imao dobru reputaciju. Naš trener je tada bio Guus Hiddink, osvojili smo prvenstvo i igrali smo u polufinalu Lige prvaka," otkrio je Westerhof.

Posao je propao jer se tome usprotivio Rijkaard i njegov pomoćnik Henk Ten Cate.

"Svi smo bili za ovaj posao, osim njih dvojice. Imao sam osjećaj da Rijkaard i Ten Cate ne žele da Messi preseli u Nizozemsku," kazao je bivši predsjednik PSV-a.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider