Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puca od samopouzdanja

Ocu prepustio najvažniju odluku: 'Želim biti najbolji na svijetu!'

Prilično je teško definirati za čije bi sve reprezentacije smio igrati Adnan Januzaj, 18-godišnji nogometaš Manchester Uniteda, koji je u svakom slučaju odluku o svojoj reprezentativnoj karijeri prepustio ocu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je nedavno zabio dva gola protiv Sunderlanda i okrenuo zaostatak Manchester Uniteda 1-0 u pobjedu 2-1 u svom prvom nastupu za ''crvene vragove'' u početnoj postavi, Adnan Januzaj je postao pravi hit. Nogometaš rođen u Bruxellesu osim za zemlju u kojoj je rođen i odrastao, dakle, Belgiju, s obzirom na korijene i porijeklo, smije igrati i za Albaniju, Kosovo, Srbiju, Tursku i Englesku. Spominjala se i Hrvatska, ali ipak nije pronađena poveznica prema kojoj bismo Januzaja mogli vidjeti u dresu ''kockastih''.

Belgija je vjerojatno otpala, jer je Januzajevog oca naljutila jedna bahata izjava belgijskog izbornika Marca Wilmotsa.

"Sa mnom se ne pregovara. Ili će se jasno odrediti i reći da želi igrati, ili ništa od toga. Nećemo se cjenkati. Ne pristajem na tu igru. Dečko je na raspolaganju? Odlično, neka se pokaže. Neka mi pokaže svoje igračke sposobnosti. Ako procijenim da mi takav igrač treba, uputit ću mu poziv."

Tata Januzaj je odgovorio:

"To što je Wilmots rekao za mene je nečuveno. Mi nikad nismo reagirali niti na jedan poziv iz Belgijskoga nogometnog saveza. Slali su nam pisma i zvali nas telefonom. Hoću reći, oni su ti koji su tražili nas, zar ne? Wilmotsovi komentari neće pomoći situaciji. Štoviše, izbornik nas je ovime prilično razljutio."

Bilo kako bilo, Adnan Januzaj još nije odlučio. Bolje rečeno, njegov otac, jer mladi nogometaš tu odluku neće donijeti samostalno.

"Moj otac je taj koji će odlučiti za koju ću reprezentaciju igrati. Ja ću poslušati ono što mi on kaže."

Ugovor s Manchester Unitedom vrijedi mu do kraja ove sezone. Iako se govorilo o novom, lukrativnom ugovoru koji mu klub priprema, isti još nije potpisan, ali Januzaj zbog toga ne brine.

"Sretan sam u Manchester Unitedu i želim dati sto posto od sebe u svakoj utakmici u kojoj ću igrati. Želim pomoći Manchester Unitedu da osvoji Premierligu i postati najbolji nogometaš svijeta", izjavio je Januzaj za KTV, kako prenosi Goal.com. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider