Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Heroj navijača iz 90-ih

On je glavni kandidat za novog trenera Barcelone!

Prema pisanju španjolskih medija, španjolski nogometni stručnjak Luis Enrique prvi je kandidat za trenersku klupu katalonskog diva Barcelone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona će ove srijede ugostiti Celtu iz Viga, čiji je trener upravo njen bivši igrač i ljubimac domaćih navijača Luis Enrique. Španjolac je vječnu ljubav katalonskih navijača zaradio 1996. godine kada je dres madridskog Reala zamijenio njenim. U Kataloniji je ostao do kraja svoje karijere, 2004. godine, a potom se okrenuo trenerskom poslu.

Dosada je radio kao trener Barcelonine B momčadi, baš poput Pepa Guardiole, a potom se okušao u prvorazrednom nogometu kao strateg Rome i sada Celte. Na klupi kluba iz Viga sjedi od 2013. godine.

Luis Enrique je za Barcelonu nastupio u 207 utakmica, a osvojio je tri naslova prvaka Španjolske, dva Kupa kralja, jedan superkup, UEFA-in Kup pobjednika kupova i UEFA-in superkup.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider