Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobre vijesti pred Srbiju

Olić zabio nakon četiri mjeseca, Santini junak Freiburga

Hrvatski nogometaš Ivica Olić je zabio za Wolfsburg nakon točno četiri mjeseca, a taj je pogodak uvjetovao pobjedu Wolfsburga u četvrtfinalu DFB Pokala kod trećeligaša Offenbacha (2-1)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wolfsburg je bio bolji kod momčadi koja se trenutačno nalazi tek na dvanaestom mjestu trećeligaške ljestvie, no na kraju je strahovao za pobjedu, odnosno, branio se od mogućeg odlaska u produžetke.

Nakon prvog dijela bez pogodaka, na startu drugoga je Ivica Olić u 50. minuti zabio za 1-0. U skoku sa suparničkim vratarom i jednim obrambenim igračem Offenbacha Olić se najbolje snašao i nekako ugurao loptu u mrežu. Inače, Olić je posljednji pogodak postigao 27. listopada prošle godine, kada je zabio Fortuni.

Dvadeset minuta kasnije je Nizozemac Bas Dost, najbolji ovosezonski strijelac Wolfsburga, povećao na 2-0, a lažnu nadu je domaćinu dao Stadel koji je u 81. smanjio na 2-1. No, s tim rezultatom je i okončan ovaj ogled.

Drugi Hrvat u redovima Wolfsburga, Ivan Perišić, je ostao tijekom cijelog ogleda na klupi.

Nevjerojatni preokret Freiburga, premijerni gol Santinija

Nevjerojatan su preokret načinili nogometaši Freiburga u četvrtfinalu njemačkog DFB Pokala, te su pobjedom 3-2 u produžetku pobjednički okončali gostovanje u Mainzu.

Apsolutno nitko vjerojatno nije mogao niti zamisliti ovakav kraj nakon samo četiri minute ogleda. Nakon 240 sekundi Mainz je vodio 2-0 pogocima Pakera u drugoj i Zimlinga u četvrtoj minuti. No, takav rezultat je odredio tijek kompletnog ostatka utakmice. Freiburg je hrabro krenuo prema naprijed i tražio čudo.

Pogađali su gosti okvir vratiju, promašivali i nemoguće, a potpuni preokret se počeo događati u samoj završnici. U 84. minuti je u igru ušao 23-godišnji hrvatski nogometaš Ivan Santini i smanjio je rezultat na 2-1 već u 86. minuti. Nakon Ginterova udarca lopta se odbila do Santinija kojem nije bilo teško pogoditi nebranjeni dio mreže.

Bio je to prvi Santinijev pogodak otkada je došao u Freiburg, početkom prošle godine.

Inače, domaćin je od 65. minute igrao s igračem manje, a gosti su to potpuno iskoristili u 93. minuti kada je dosuđen penal za Freiburg kojeg je u 2-2 pretvorio Caligiuri. Do penala su gosti došli nakon prekršaja na Ivanu Santiniju. Isti je igrač potpuno pokopao domaćina u 108. minuti kada je zabio za 3-2 i prolaz svoje momčadi u polufinale.

U nastavku današnjeg programa četvrtfinalni ogled igraju Offenbach i Wolfsburg. U srijedu je na programu i finale prije finala, četvrtfinalni ogled Bayerna i dortmundske Borussije na Allianz (TS)

DFB Pokal, četvrtfinale:

Mainz - Freiburg 2-3, produžetak (Parker 2, Zimling 4 / Santini 86, Caligiuri 90+3, 108)

Offenbach - Wolfsburg 1-2 (Stadel 81 / Olić 50, Dost 71)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider