Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će novi Henry

Arsenal na mlazni pogon: Wenger upecao 'wunderkinda', Falcao na meti

Ofenzivni veznjak Schalkea Julian Draxler blizu je prelaska u Arsenal…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arsenal je blizu dogovora sa Schalekom oko transfera 20-godišnjeg Juliana Draxlera, pišu engleski mediji. Engleskom klubu neće biti preteško iskrcati oko 45 milijuna eura koliko traže „rudari“ za svojeg „wunderkinda“.

Nakon zaključenja lukrativnog ugovora s Pumom oko novih dresova, a koji teži 180 milijuna eura u pet godina, „topnici“ jure na mlazni pogon. Arsene Wenger praktički može samo prstom uprijeti u igrača kojeg želi kupiti. Navodno je na radaru topnika i sjajni kolumbijski napadač u redovima Monaca Radamel Falcao. No, ta je priča tek u povojima i veliko je pitanje što će se dogoditi, posebice nakon Falcaove teške ozljede.

Kako god, Arsenal je već imao spremljena sredstva za zimski shopping tako da je nova Pumina financijska injekcija samo nadopunila ionako prepunu blagajnu kluba s daleko najvišim cijenama ulaznica u Premiershipu.

„Topnici“ su se nadali da bi Draxlera mogli ugrabiti za 35 milijuna eura, no Nijemci nisu htjeli ni čuti za tu ponudu pa su Englezi morali znatno podići letvicu.

Do realizacije transfera trebalo bi doći tek na ljeto, no Arsenal želi sve staviti na papir već do kraja zimskom prijelaznog roka. „Topnici“ ne žele da se netko od konkurenata ubaci u posao.

Mladi Nijemac prošlog je tjedna izjavio da ne bi imao ništa protiv da nastavi karijeru na Emiratesu. Čak štoviše, kaže da preferira Arsenal zbog njegova stila igre, iznimni tehnički dotjeranog, što njemu nadasve odgovara.

Arsene Wenger od Draxlera, inače ofenzivnog veznjaka i trenutačno najvećeg talenta njemačkog nogometa, želi napraviti klasičnog napadača kao što je svojedobno učinio s Thierryjom Henryjom. To je dugoročna strategija francuskog stručnjaka.

Ako se transfer ostvari, Draxler će nakon Mesuta Ozila, Pera Mertesackera i Lukasa Podolskog biti četvrti njemački reprezentativac u momčadi Arsenala. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider