Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki skandal

Očaj modernog nogometa: Pristali prodati dušu kluba lažnim šeicima!

Nizozemski nogomet uzdrman je snimkom na kojoj čelnici kluba pristaju na sramotne uvjete zainteresiranih šeika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemska TV emisija PowNews htjela je istražiti koliko su očajni čelnici nogometnih klubova. Njihova istraga došla je do skandaloznog pokušaja prodaje kluba Den Bosch koji trenutno preživljava u drugoj ligi.

Lažni šeici ponudili su čelnicima kluba petrodolare u zamjenu za trenutni otkaz treneru, promjenu imena i boje kluba, crni fond za transfere, pa čak i zabranu nastupa nogometaša homoseksualne orijentacije. Čak su lažni šeici htjeli i zabraniti alkohol te napraviti posebne ulaze za žene i muškarce.

Javnost je zgrožena, a ovo je još jedan dokaz koliko je moderni nogomet otišao u krajnost. Duša nogometnih klubova prodaje se ruskim oligarsima, šeicima i azijskim biznismenima sumnjive prošlosti kao od šale. U nogometu više ništa nije sveto, važan je samo profit...

Jutro nakon objave snimke na nizozemskoj TV, čak su i igrači Den Boscha ismijavali svoje direktore. Benjamin van der Broek objavio je na Twitteru fotografiju na kojoj su nogometaši glumili šeike.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider