Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ferguson oduševljen

Novo napadačko pojačanje Man Utd-a: Platili ga čak 18 milijuna eura!

Wilfried Zaha, 20-godišnji engleski krilni napadač Crystal Palacea rodom iz Obale Bjelokosti, od ljeta će pojačati redove Manchester Uniteda. Transfer su potvrdila oba kluba putem svoje web-stranice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zaha je nogometaš koji je napustio Afriku kao četverogodišnjak i koji je ove sezone u Championshipu (druga engleska liga) ubilježio 27 nastupa, te je postigao pet golova i šest puta asistirao. U središte pažnje je došao u studenom prošle godine kada je u prijateljskoj utakmici protiv Švedske ubilježio prvi nastup za englesku nogometnu reprezentaciju.

"Oduševljen sam što ću se priključiti Manchester Unitedu i tako stati na kraj nagađanjima. Želio bih se zahvaliti vlasnicima Crystal Palacea što se omogućili transfer, ali moj će fokus sljedećih pet mjeseci biti isključivo na Crystal Palaceu", rekao je Zaha, koji će do kraja sezone ostati na posudbi u klubu u kojem je razvio talent i u kojem igra više od 10 godina.

"Uvijek smo oduševljeni kada potpišemo mladog talentiranog igrača i imamo dugu povijest razvijanja mladih igrača. Nadam se da će uživati ovdje", komentirao je menadžer Uniteda Sir Alex Ferguson.

Iako financijski detalji transfera nisu poznati, engleski mediji procijenjuju ga na 15 milijuna funti uključujući bonuse. Zaha će potpisao ugovor na pet i pol godina i postao je prvo siječanjsko pojačanje 19-erostrukog engleskog prvaka. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider