Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Raspisuju referendum

Novi stadion Barce za 100.000 mjesta: Maksimirsko ruglo tek malo jeftinije!

Na sastanku članova Upravnog odbora Barcelone donesena je konačna odluka o raspisivanju referenduma o tome hoće li se pribjeći rekonstrukciji Camp Noua ili izgradnji sasvim novog stadiona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od ukupno 625 elektora njih čak 490 diglo je ruku za raspisivanje referenduma. Novi stadion stajao bi oko 600 milijuna eura, dok bi rekonstrukcija postojećeg bila duplo jeftinija. Postoje neslaganja oko buduće lokacije ako se bude gradio novi stadion.

„To će se riješiti kad prikupimo sve potrebite studije. Rezultat referenduma bit će obvezujući za Upravni odbor i naše partnere“, istakao je glasnogovornik Upravnog odbora Barcelone Antoni Freixa.

Datum referenduma još nije određen. Glasovanje će se održati u jednom danu, a pravo glasa imat će članovi kluba.
„Do dana referenduma prikupit ćemo dokumentaciju, tako da će članovi imati odgovore na sva pitanja“, zaključio je Freixa.

Trenutačno nije poznato koliko će točno novi stadion, ako bude građen, imati mjesta, ali prema izjavama čelnika Barcelone, ne bi smio biti manji od postojećeg. A to znači da bi imao najmanje 98.000 sjedećih mjesta, a vrlo vjerojatno i koju tisućicu više. Ako se članovi odluče za rekonstrukciju, broj mjesta također neće biti smanjivan.

Ne treba ni govoriti da u Barceloni svi očekuju da novi stadion ili potpuna rekonstrucija budu pravo građevinsko remek djelo, na ponos i diku katalonske metropole. Slični projekti u Hrvatskoj bi stajali barem 3-4 puta više. I pitanje je bi li ikad bili završeni!? Kad se sjetimo koliko je do sada „ulupano“ u maksimirsko ruglo na kraju grada, dođe nam da zaplačemo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider