Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šokantna ispovijest

Novi skandal u Italiji: 'Namjestio sam dvije utakmice u Serie A'

Fabian O'Neill, umirovljeni 39-godišnji urugvajski nogometaš, izjavio je za montevideo.com kako je tijekom karijere namjestio dvije utakmice u talijanskoj Seriji A...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjih se godina talijanska policija i nogometna vrhuška bave namještanjem utakmica u toj zemlji, a svojim je izjavama nekadašnji nogometaš Cagliarija, Juventusa i Perugije definitivno otvorio novu stranicu.

''Dok sam bio igrač Cagliarija namjestio sam utakmicu s Chievom. Jednima i drugima je odgovarao remi pri borbi za opstanak, a uz to smo od čelnika svojih klubova dobivali nagradu ako izborimo ostanak u ligi. Dogovorio sam s njihovim kapetanom remi, kao i sa svojim suigračima, a uz to smo se i okladili u kladionicama na neodlučen rezultat'', rekao je O'Neill, te pojasnio kako je došlo do problema tijekom ogleda u realizaciji svega:

''U 87. minuti smo zabili pogodak za 2-1. Učinio je to Diego Lopez do kojeg sam tada došao i rekao mu: ispravi ovo, budi krivac za primljeni gol ili će nas razapeti. I primili smo pogodak do kraja, završilo je 2-2.''

O'Neill je rekao da je namjestio i jednu utakmicu dok je kratko bio član Perugije:

''Je, bio sam kapetan Perugije. Dogovorio sam rezultat i opet smo se svi kladili. Sve je prošlo po dogovoru.''

Osim namještanja utakmica Fabian O'Neill se dotakao igrača s kojim je vodio "osobni rat" u Seriji A.

''Gennara Gattusa nisam podnosio. Za njega se govorilo da voli provocirati južnoameričke igrače, tako da sam sebi obećao kako ću ga nokautirati prvom prilikom. I jednom sam izazvao konflikt, uletio sam mu u noge. On me nije udario, ali me gledao kao da me želi ubiti i uz to me psovao na talijanskom jeziku. Onda sam ga žestoko opalio... (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider