Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva udarca, dva gola gostiju

Novi kiks Chelseaja: Čudesan povratak Southamptona!

U zaostaloj utakmici 17. kola prve engleske nogometne lige Chelsea i Southampton podijelili su bodove na Stamford Bridgeu odigravši 2-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve je za Chelsea izgledalo idealno nakon prvih 45 minuta, no tada Southampton s dva izenanđujuća pogotka uzima vrijedan bod sa teškog gostovanja. Bila su to ujedno i jedina dva udarca gostiju u okvir vratiju Petra Čecha.

No, krenimo redom. Poveo je Chelsea u 25. minuti nakon što je ubačaj Cesara Azpilicuete skrenuo Jos Hooiveld, ali samo do Dembe Ba koji nogom pogađa za vodstvo "bluza".

Taman kada se činilo da će prvih 45 minuta završiti s 1-0 za momčad menadžera Rafaela Beniteza, Eden Hazard udvostručuje vodstvo domaćeg sastava. S ruba kaznenog prostora pogađa u sami kut za 2-0.

Činilo se kao da je taj pogodak slomio goste, no nakon 13 minuta nastavka vraćaju se "sveci" u igru. Rickie Lambert savršeno koristi ubacivanje Nathaniela Clynea, te glavom pogađa za 1-2. Recimo i da je Lambert u igru ušao samo dvije minute i 47 sekundi ranije.

Petnaest minuta prije kraja susreta mladi 17-godišnji Luke Shaw radi pomutnju na desnoj strani Chelseajeve obrane gdje vara Azpilicuetu, ubacuje oštru loptu u šesnaesterac gdje ju iza Čechovih leđa šalje Jason Puncheon.

Nakon 22 odigrana kola Chelsea je treća momčad prvenstvene ljestvice s 42 osvojena boda, 13 manje od vodećeg Manchester Uniteda. Southampton je bodom pobjegao na tri boda od zone ispadanja. (TS) 

Premierliga, zaostala utakmica 17. kola:

Chelsea - Southampton 2-2 (Ba 25, Hazard 45 / Lambert 58, Puncheon 75)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider