Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Mateo poboljšao Inter'

Nove pohvale za Kovačića i nove oštre kritike Lovrenu

Svakim se danom u talijanskim medijima slijevaju salve pohvala na račun talentiranog hrvatskog nogometaša Matea Kovačića (18) koji je u siječnju prešao iz zagrebačkog Dinama u Inter…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi je veznjak ostavio dobar dojam u prvim tjednima u novom klubu, a posljednji u nizu je oduševljenje njime izrazio napadač ''nerazzurra'' Rodrigo Palacio.

''Kovačić nam je postao važan igrač. Vidio sam od prvog dana da Mateo ne radi normalne stvari. Poboljšali smo se zahvaljujući njemu'', kazao je Palacio za Sky.

U svojoj kolumni za Ilsussidiario.net talijanski menadžer s licencom FIFA-e, Crescenzo Cecere, osvrnuo se na aktualni trenutak Intera i hrvatskog nogometaša.

''Nerazzurri'' su nakon 30. kola Serije A, s odigranom utakmicom manje, na šestom mjestu, a nakon subotnjeg domaćeg poraza od Juventusa (2-1), izgledi da će uhvatiti plasman u Ligu prvaka su svedeni na minimum.

''Trenera Andreu Stramaccionija ne treba kriviti. Mislim da je, unatoč položaju na ljestvici, odradio dobru sezonu'', napisao je Cecere, a potom ponudio i riječ, dvije o 18-godišnjem hrvatskom reprezentativcu koji je u siječnju stigao na San Siro iz zagrebačkog Dinama.

''Kovačić? Protiv Juventusa je pokazao osobnost i talent i mislim da je Inter u pravu što ga forsira.''

Dejan Lovren opet na udaru kritika

U susjednoj Francuskoj Dejan Lovren je konstantno na udaru iako je standardni član prve postave Lyona. Nekadašnji izbornik francuske nogometne reprezentacije Raymond Domenech još je jednom oštro kritizirao hrvatskog nogometaša.

Podsjetimo, nedavno je Domenech izrazio čuđenje što je Lovren hrvatski reprezentativac, a novu je priliku da ga uzme na zub dobio nakon nedjeljne utakmice 30. kola francuskog prvenstva u kojoj je Lyon kod kuće poražen od Sochauxa (2-1). Pobjednički su gol gosti postigli nakon teške pogreške našeg braniča koji je najprije izgubio loptu, a potom dopustio Poujolu da mu gurne loptu kroz noge i asistira za strijelca Bakambua.

''Lovren je reprezentativac. To bi trebalo značiti da je dobar igrač. Ali, u svakoj utakmici skupi toliki broj pogrešaka. Mislim da je on ozbiljan dečko, ali uz toliko pogrešaka, Lyon je s njim u stalnoj opasnosti'', rekao je, između ostaloga, Domenech kao stručni komentator u televizijskom programu Ma Chaine Sport.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider