Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Apsolutni rekord

Nova Realova ponuda za Balea 'izuva iz cipela': Ronalda su dobili za 'sitniš'!

Real Madrid ponudio je Tottenhamu za Garetha Balea iznos kojim će debelo nadmašiti dosadašnji transferni rekord koji drži Cristiano Ronaldo....

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Više nije pitanje hoće li transfer Garetha Balea iz Tottenhama u Real Madrid oboriti svjetski rekord, koji će još kratko držati Cristiano Ronaldo, već za koliko milijuna će ga nadmašiti.
Daniel Levy glatko je odbio prvu ponudu od 93 milijuna eura, samo se nasmijao na drugu ponudu od 98 milijuna i dodao: Neću Balea pustiti niti za 150 milijuna!

Ponuda za Balea: 118 mil. plus Coentrao!

Naravno da je to samo „poza“ glavnog čovjeka Tottenhama, koji, istina, jest tvrd pregovarač, ali je prije svega vješt trgovac. Levy zna kako izvući maksimalnu cijenu za „robu“ koja ima potražnju na tržištu. Transferne trakavice s Lukom Modrićem, Dimitrom Berbatovim ili Michaleom Carrickom zorno govore da Levy na kraju uvijek popusti ako je iznos „očaravajući“.

A najnovija, treća Realova ponuda izgleda upravo tako: 98 milijuna eura u kešu plus Fabio Conetrao, čija se cijena na tržištu kreće oko 20 milijuna eura, što znači da Real ukupno nudi za Balea vrtoglavih 118 milijuna. Time će, ako do transfera dođe, a u to malo tko sumnja, Ronaldov transferni rekord biti nadmašen za 24 milijuna eura. S obzirom da mnogi smatraju kako Bale u nogometnom smislu nije dorastao Ronaldu, može se reći da je Real dobio Ronalda za pravi "sitniš" u odnosu na cijenu koju će platiti za Velšanina.

Pretpostavlja se da će Realova zadnja ponuda biti uvećana za dodatna dva milijuna, to je cifra koju je Levy inicijalno zatražio, a čini se da će je i dobiti. Florentino Perez pokušao je spustiti cijenu, no Levy je preiskusan i prelukava pregovarač da ne bi namirisao priliku za fantastičnu zaradu.

Perezu se žuri

Levy dobro zna da je Perez u stisci s vremenom i da mu je „velški torpedo“ posljednja prilika u ovom ljetnom prijelaznom roku za ispunjenje obećanja koje je dao navijačima da će dovesti barem jednu mega-zvijezdu. Neymar je završio u Barceloni, Cavani u PSG, Ibrahimović ostaje u Parizu... Posljednja je šansa upravo Bale. Levy to jako dobro zna i skupo će to naplatiti.

Sastanak u Miamiju

Perezu se žuri, Carlo Ancelotti želi imati Balea na raspolaganju odmah nakon povratka s američke turneje 11. kolovoza. Stoga je Perez novi sastanak s Levyjem zakazao sljedećeg tjedna u SAD-u. Najvjerojatnije će se sastati 6. ili 7. kolovoza u Miamiju. Tottenham se jučer vratio iz Hong Konga, a britanski novinari zabilježili su da Balea izgleda ozbiljnije no inače.

Velšanin je Levyju u razgovoru u četiri oka kazao da želi prijeći u Real te ga je podsjetio na njihov džentlmenski dogovor prilikom posljednjeg produženja ugovora prošle godine, kada mu je obećao da će ga ovog ljeta pustiti ako stigne ponuda Reala. Bale u Hong Kongu nije igrao jer se požalio na probleme s mišićima. Mnogi su to protumačili kao dodatan pritisak na Levyja.

Ponavlja se priča kao s Modrićem

Cijela priča u dlaku sliči transfernoj sagi od prošlog ljeta u glavnoj ulozi s hrvatskim reprezentativcem Lukom Modrićem. Levy je prošlog ljeta čekao do posljednjeg trenutka. Ovaj put bi mogao popustiti nešto prije. Realova ponuda jednostavno „izuva iz cipela“.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider