Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Potres' u Španjolskoj

Nova afera: Tri utakmice Primere pod istragom zbog namještanja!

Devet je utakmica pod istragom zbog sumnji u namještanje, od toga tri iz španjolske Primere, a šest iz Segunde...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Udruga španjolskih profesionalnih klubova (LFP) i Vrhovno sportske vijeće (CSD) potvrdili su da je devet utakmica španjolskih liga, od toga tri iz elitne Primere, pod istragom zbog sumnji da su namještene.

„Moram očistiti španjolski nogomet od te pošasti“, dramatično je uskliknuo predsjednik Vrhovnog sportskog vijeća Miguel Cardenal sumirajući zaključke sastanka predstavnika LFP-a i CSD-a.

„Ne kažem da su utakmice namještene, nego da su sumnjive. Presumpcija nevinosti ostaje dok se ne dokaže suprotno. Utakmice su sumnjive zbog različitih razloga, jedan od razloga su uplate u kladionicama i isplate nakon utakmica“, kazao je Javier Thebes, predsjednik Udruge španjolskih profesionalnih klubova.

„Sve smo prijavili policiji i nadležnim državnim organima. Istraga je u tijeku“, poručio je Thebes.

Španjolska Marca objavila je kako su tri utakmice već pod istragom, a to su utakmice Girona – Xerez, Racing – Hercules i Racing-Girona, dok će preostalih šest tek dospjeti pod istragu: Huesca - Sabadell, Hércules - Sabadell, Córdoba - Xerez, Levante – Déportivo, Levante - Celta i Zaragoza – Athletic. Posljednje tri utakmice su iz elitne Primere, a ostale iz Segunde.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider