Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izabrali tvrtku

Nogometna revolucija: FIFA otkrila kad počinje s video-tehnologijom!

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) izabrala je njemačku tvrtku GoalControl GmbH kao opskrbljivača tehnologijom na gol-liniji za Kup konfederacija u Brazilu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U slučaju da GoalControl GmbH, odnosno njezin sustav, zadovolji standarde FIFA-e, isti će pokrivati i Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Njemačka tvrtka koristi 14 kamera diljem igrališta prilagođenih za snimanje pokreta visoke brzine, kako bi pratila je li lopta prošla gol-liniju, a FIFA ju je izabrala ispred tri druge tvrtke u konkurenciji, Cairos, Hawkeye i GoalRef.

Sve su spomenute tvrtke prethodno zadovoljile FIFA-ine kriterije, ali je konačna odluka donesena na temelju specifičnosti turnira u Brazilu, koji uključuje i sposobnost prilagodbe na lokalne uvjete, kao i kompatibilnost samog sustava s tehnologijom krovnog tijela svjetskog nogometa.

Podsjećamo FIFA je tehnologije sustava na gol-liniji od tvrtki Hawk-Eye i GoalRef koristila prvi put u profesionalnim utakmicama na prošlogodišnjem Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu. Kup konfederacija bit će drugo službeno FIFA-ino natjecanje u kojem će tehnologija na gol-liniji biti korištena.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider