Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Francuz zaslužio nagradu

Njemačka legenda: Ribery je bio najbolji u 2013., ali nagradu će dobiti Ronaldo

Legenda njemačkog nogometa Franz Beckenbauer smatra da je Franck Ribery zaslužio nagradu Ballon d'Or, ali da će ju u konačnici dobiti portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ribery je prošle sezone pod vodstvom trenera Juppa Heynckesa uzeo trostruku krunu s Bayernom, dok je Cristiano Ronaldo ostao bez trofeja s Real Madridom u 2013. godini. Prema svim prognozama najveća će se bitka voditi između francuskog i portugalskog reprezentativca, a prema mišljenju Beckenbauera pobjednik je već vjerojatno poznat.

''U normalnim bi okolnostima Ribery dobio ovu nagradu. Ali u načinu današnjeg glasovanja nema ništa logično. Cristiano Ronaldo je samo zabijao pogotke, nije osvajao trofeje. Iako je Ribery kroz cijelu 2013. godinu bio najbolji, ne bih se začudio da Cristiano Ronaldo u konačnici završi s trofejem u rukama'', rekao je osvajač ovog trofeja 1972. i 1976. godine za Sky Germany.

Pobjednik nagrade za najboljeg igrača 2013. godine bit će poznat na FIFA-inoj gala večeri u Zürichu 13. siječnja iduće godine. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider