Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
'Ovo je velika prilika'

Službeno: Hrvatski reprezentativac potpisao za Hull, Matić za Chelsea!

Hrvatski nogometaš Nikica Jelavić u srijedu je napokon i službeno realizirao prelazak iz Evertona u Hull City, potvrdila su oba kluba...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još u petak je Hull objavio da je postigao dogovor s Evertonom oko odštete za 28-godišnjeg napadača, ali su sve formalnosti riješene tek ove srijede kada je Jelavić konačno stavio potpis na 3,5-godišnji ugovor. Klubovi, dakako, nisu otkrili visinu odštete, ali engleski mediji pišu da se radi o iznosu od oko 7,5 milijuna funti. Jelavić bi za novi klub mogao debitirati već na subotnjem gostovanju kod Norwicha u 22. kolu Premierlige.

Hrvatski je reprezentativac došao u Everton iz Glasgow Rangersa u siječnju 2012. Nakon sjajne prve polusezone upao je u golgetersku krizu, a u aktualnoj je sezoni u potpunosti pao u drugi plan, pa mu u klubu nisu radili probleme oko odlaska. Prije Rangersa je Jelavić igrao i za Hajduk, Zulte-Waregem i bečki Rapid.

''Čim me je menadžer Steve Bruce nazvao, shvatio sam da je stvarno zainteresiran za mene. Ovo je velika prilika za mene, Hull City je dobar klub s dobrom momčadi. Kratko smo razgovarali, ali nije mi dugo trebalo da shvatim da je ovo pravi izbor'', rekao je Jelavić nakon potpisa i dodao:

''Hull je od ove sezone u Premierligi, ali vidi se da ima puno ambicija. Nadam se da možemo nadograditi dobar start u sezonu i da ćemo sljedećih godina postati jaki klub u Premierligi.''

Srpski nogometaš Nemanja Matić je, pak, potpisao 5,5-godišnji ugovor s Chelseajem, potvrdio je u srijedu londonski klub.

Za 25-godišnjeg veznjaka će to biti drugi pokušaj na Stamford Bridgeu na koji je prvi put došao u ljeto 2009. iz slovačkih Košica. Jednu je sezonu proveo na posudbi u Vitesseu, a 2011. je otišao u Benficu kao dio odštete za Davida Luiza. U Lisabonu je značajno napredovao i otvorio si put za povratak u Chelsea koji ga je sada, vjeruje se, platio 25 milijuna eura.

''Nemanja je sazrio u Portugalu i postao fantastični svestrani veznjak. Siguran sam da će biti iznimno važan igrač u našoj momčadi i da će nam pomoći da ostvarimo svoje ambicije'', poručio je menadžer Chelseaja Jose Mourinho. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider