Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva golčina Yilmaza

Nijemci zadovoljniji: Schalke preživio Drogbu i pakao Istanbula

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Galatasaray i Schalke odigrali su bez pobjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posve otvorena utakmica se od prve minute igrala na Turk Telekom stadionu, a završilo je 1:1. Schalke se postavio hrabro, napadao je kao da se igra u Gelsenkirchenu, ali je prvi pogodak ipak pao na drugoj strani.

Nakon što je dva puta lopta doslovno plesala po vratarskoj liniji domaće momčadi, uslijedila je sjajna akcija Galatasarayja u 12. minuti. Drogba je dodao Inanu, ovaj je pronašao Bureka Yilmaza koji je petom prebacio dvojicu suparničkih čuvara i potom sa deset metara doslovno zakucao loptu pod gredu.

Za Yilmaza je ovo bio sedmi pogodak u ovosezonskoj sedmoj utakmici Lige prvaka. Vrlo brzo nakon toga je Galatasaray mogao povesti i 2:0, ali je udarac Altintopa, na nesreću domaćina, završio na gredi.

Schalke je globalno gledano i dalje bio aktivnija momčad koja je napadala s više igrača, bivala opasnija, dok je domaćin prijetio iz kontre. No, upravo je iz takve akcije, iz kontre, Schalke izjednačio u 45. minuti. Najbolji gostujući igrač Farfan je lijepo provukao loptu kroz dvojicu domaćih igrača prema Jermaineu Jonesu koji je sam pred Muslerom lako pogodio mrežu za 1:1.

U nastavku se i dalje igrala otvorena utakmica, s tim da je Galatasaray krenuo nešto žešće prema suparniku. No, istureni Didier Drogba nije bio pretjerano opasan svojim udarcima, već je bio daleko opasniji kao asistent. Najbolju šansu je propustio strijelac Yilmaz u 77. minuti koji je nakon dodavanja Drogbe pucao tik pored stative gostujućih vratiju.

I tako, unatoč dosta šansi, do kraja nije bilo pogodaka, ali šanse ostaje gotovo podjednake i prije uzvratne utakmice.

Za Schalke je ovo bila peta utakmica zaredom bez pobjede (tri remija i dva poraza), no ovaj je remi definitivno daleko bolji nego slični rezultati u Bundesligi, u posljednje vrijeme.

 

Liga prvaka, prva utakmica osmine finala:

Galatasaray - Schalke 1:1 (Burak Yilmaz 12 / Jones 45)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider