Automoto
SPORTOVI
Automoto
Pritisak na Alonsa

Nijemci tvrde: Kimi Räikkönen se vraća u Ferrari

Prema pisanju njemačkog Bilda, bivši svjetski prvak u Formuli 1 Kimi Räikkönen (33) postigao je dogovor s Ferrarijem i od sljedeće će sezone ponovno voziti za Ferrari.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kimi Räikkönen je 2007. u bolidu s propetim konjićem osvojio svoj jedini naslov, a dvije godine kasnije je napustio momčad, dijelom i kako bi otvorio mjesto Fernandu Alonsu. Dvije je godine potom proveo izvan Formule 1, vozeći reli i NASCAR, da bi se prošle sezone vratio kao član Lotusa s kojim mu na kraju ove godine istječe ugovor.

Posljednjih je tjedana pregovarao s Red Bullom koji se na koncu ipak odlučio za Daniela Ricciarda. No, to ne znači da će Räikkönen ostati bez posla. Bild se poziva na pouzdane izvore i tvrdi da je Finac postigao dogovor s Ferrarijem u kojem će zamijeniti Brazilca Felipea Massu.

Talijanska momčad nije htjela remetiti mir svojim vozačima uoči domaće utrke u Monzi prošli vikend, ali navodno bi uskoro vijest trebala biti i službeno objavljena.

Bild navodi i kako dovođenjem Räikkönena čelnici Ferrarija žele napraviti i određeni pritisak na Alonsa koji ni u četvrtoj sezoni, kako sada stvari stoje, neće uspjeti osvojiti naslov.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider