Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatno

Znate li koja je veza između biranja novog Pape i Barcelone?

U utorak je u Vatikanu započelo biranje novog Pape, poglavara Rimokatoličke crkve, a španjolski mediji su iskopali zanimljive podatke kako je time, zapravo, najsretnija bila - Barcelona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Očigledno postoji određena tajna veza između Barcelone i dana kada se bira novi Papa. Naime, kada god se u Vatikanu birao novi Papa katalonska momčad nije izgubila. Čak štoviše, ostvarivala je itekako uvjerljive i važne pobjede, te u natjecateljskim utakmicama uvijek s 4:0!

Cijela priča je počela 26. listopada 1958. godine kada je za Papu izabran Ivan XXIII., a tog je dana Barcelona s 4:0 pobijedila Real Madrid. Nevjerojatno, ali s 4:0 je Barcelona pobijedila i Las Palmas 14. listopada 1978. godine kada je za Papu izabran Ivan Pavao II. Da bi sve bilo prilično čudno, ovog je tjedna, u vrijeme dok kardinali vjećaju o novom Papi, Barcelona s 4:0 svladala Milan u uzvratnom ogledu osmine finala Lige prvaka.

Spomenimo i da je Barcelona, u vrijeme kada se birao Papa, odigrala i tri prijateljske utakmice, a dvije je dobila ogromnim razlikama od 6:0 i 6:1.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider