Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijački rat Grobara

Beograd: Neviđene mjere osiguranja spriječile krvoproliće

U glavnom gradu Srbije već neko vrijeme traju sukobi dvije zaraćene skupine navijača Partizana, 'Alcatraza' i 'Zabranjenih', a kulminacija svega dogodila se prije tjedan dana kada je ubijen jedan pripadnik skupine 'Zabranjenih'…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povodom toga utakmica Partizana ovog vikenda bila je jedna od najrizičnijih nogometnih utakmica u posljednja dva desetljeća. Cijeli događaj, naravno, nije promakao niti organima reda koji su u velikom broju angažirani kako bi spriječili eventualno krvoproliće zaraćenih strana, prenosi srpski 'Press'.

S obzirom kakve su se sve utakmice odigravale u Beogradu, ne treba ni spominjati što onda znači najrizičnija u posljednjih 20 godina. Situacija s navijačima Partizana već je neko vrijeme na rubu krvavih sukoba koji su, nažalost, eskalirali prošli vikend. Tada je naime ubijen Igor Perović (20), član navijačke grupe 'Zabranjeni'.

U samom gradu bilo je tek nekoliko privođenja pripadnika spomenute grupe kako ne bi došlo do većih sukoba ili kako su to nazvali tamošnji mediji – srpskog 'Heysela'. Inače, ove dvije grupe Grobara povezuju se s najjačim kriminalnim skupinama u Srbiji.

Niti situacija s navijačkom skupinom BBB-a nije idealna. Doduše, nema poveznica s kriminalnim miljeom u Hrvatskoj. Ali i u Zagrebu vlada atmosfera po mnogome slična onoj u Beogradu. Dvije zaraćene grupe i razilaženje u mišljenjima već su doveli do nekoliko incidenata. Na sreću, bez većih posljedica. Nadamo se da stvari neće izmaknuti kontroli i kulminirati kao kod naših susjeda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider