Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva priča

Nekoć na navijačkoj tribini, s 33 godine pred potpisom za voljeni klub!?

Jedna rijetka i potencijalno lijepa priča stiže nam iz Italije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Apeninima je trenutno tema broj 1 Domenico Berardi, 19-godišnji napadač Sassuola o kojem je GOL.hr opširno pisao.

On je HIT: Rekli su mu da nije niti za 4. ligu, a onda im je strpao četiri komada

Također, mnogi su oduševljeni, a praktički nitko nije ravnodušan glede povratka Seedorfa u 'calcio', ovoga puta u ulozi trenera-debitanta na klupi Milana. Javnost zabavljaju i špekulacije s mercata, poput primjerice optimističnih najava s Old Trafforda, gdje bi David Moyes volio privući Juventusovo srce momčadi, duo Pogba - Vidal. Međutim, svoj dio medijskog prostora dobiva i Davide Moscardelli...

Malo poznati napadač Bologne, autor svega jednog pogotka u aktualnoj kampanji, mogao bi postati novi igrač Rome. No što je tu toliko interesantno? Prije svega činjenica da je Moscardelli u Italiji poznat kao žestoki navijač rimske Vučice. Upravo zbog toga pojedini novinari iz talijanske prijestolnice, ali i većina fanova Rome, pokrenuli su pravu kampanju s jednim ciljem: da Moscardelli konačno obuče dres voljenog kluba.

Poslijepodne igrao 'svoje' utakmice, navečer pohodio Romine

Moscardelli kojem su 33 godine rođen je u belgijskom Monsu. Nogometni put počeo je graditi kao 14-godišnjak u Italiji,  a veći dio karijere proveo je u niželigaškim momčadima. U tom periodu Moscardelli je nerijetko vikendima poslijepodne igrao 'svoje' utakmice, a navečer pohodio Curvu Sud, kako bi uz ostale ultrase s navijačke tribine bodrio Romu. U Serie A je debitirao s 30 godina za Chievo i od tada je svojevrsni internetski hit u Italiji. Moscardelli je cijenjen i simpatiziran od strane mnogih jer je 'običan tip' čija je karijera najblaže rečeno nesvakidašnja. Talijane fascinira i nasmijava i njegova brada, pa stranica na Facebooku u čast Moscardelliju ima više od 130 tisuća fanova.

Sedam godina proveo je u Serie B, a da je veliki karakter dokazao je u Piacenzi, kada je odbio više od milijun eura po sezoni koje mu je nudio Rubin iz Kazana. Razlog? Nosio je devetku tada drugoligaške Piacenze i nije imao niti potrebe niti želje za ruskom avanturom, makar je ona nosila puno više nula na računu. Od 2010., kada je upisao premijerni nastup u elitnom talijanskom nogometnom rangu, Moscardelli je igrajući za Chievo i Bolognu postigao 12 prvoligaških pogodaka. Jednom prilikom u majici Chieva i protiv Rome. Ali nije proslavio taj zgoditak, kao što niti njegov idol Gabriel Omar Batistuta, zbog kojeg su ga u drugoligaškim krugovima zvali Battigol, nije slavio golove koje bi zabio Fiorentini...

"Sretan rođendan Kapetane! Hoćeš li mi pokloniti svoj dres? Nadam se da hoćeš", napisao je Moscardelli na Twitteru 27. rujna prošle godine, kada je Francesco Totti slavio 37. rođendan.

'Između svih klubova svijeta odabrao bih Romu'

Nikada Moscardelli nije skrivao da su mu, osim Batistute, idoli i Romini predvodnici Totti i De Rossi. Kada je s Bolognom posljednji puta gostovao u Rimu, s Curve Sud skandirali su njegovo ime, a Moscardelli je po završetku utakmice sprintao travnjakom za De Rossijem kako bi ugrabio dres rimskog dokapetana. Prvi puta mogućnost njegova potpisa za Romu pojavila se krajem ljetnog prijelaznog roka, kada su Rimljani zbog teške ozljede Destra na tržištu tražili potencijalnog back-up napadača. Sve je ostalo na medijskim napisima, no treba napomenuti kako se Moscardelli, svjestan svojih limita, nikada nije gurao u pravcu Vječnog grada...

"Nažalost, to se neće dogoditi. Moja šansa da obučem dres Rome je prošla. Bilo je to kada sam bio dijete", priznao je Moscardelli novinarima prije tri mjeseca, ali i naglasio:

"Kada bih mogao birati između svih klubova svijeta, odabrao bih Romu."

Takvo što samo je iznova razgalilo srca romanista. Njihova momčad vrlo vjerojatno će ovoga mjeseca ostati bez Borriella, koji je dosad postigao tek jedan gol i neće pretjerano faliti nikome. Moscagol, odnosno Il Bomber kako glase preostali Moscardellijevi nadimci, teško da ima kvalitetu za ambicioznu Romu koja želi direktni plasman u Ligu prvaka. Toga su svjesni gotovo svi, ali stav navijača ipak je jedinstven: Moscardelli nikako ne može biti slabiji od Borriella, a u Romi bi pristao igrati za 'džeparac', za razliku od Borriella čija je plaća veća od 3 milijuna eura.

Moscardelliju tifozi Rome vide 'jednoga od njih', a baš to je razlog zašto ga respektiraju i ostali ultrasi, te nogometni fanovi diljem Italije. U doba modernog nogometa Roma je usprkos skromno popunjenim klupskim vitrinama u svojim redovima uspjela zadržati dvije svjetske klase, Tottija i De Rossija. Sada pak ima priliku napraviti rijedak i izniman potez - pridružiti svojim ikonama i Moscardellija koji, ako ništa drugo, voli Romine boje baš poput njih. I za omiljeni dres bi definitivno igrao jednakim žarom...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider