Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Predsjednik Bayerna

Ne staju pohvale: 'Svaki klub treba jednog Mandžukića'

Nove je salve pohvala dobio hrvatski napadač Mario Mandžukić poslije impresivne igre u pobjedi Bayerna protiv Herthe (3-2) u 10. kolu Bundeslige…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naš je nogometaš ušao u igru na Allianz Areni u 26. minuti, a samo tri minute kasnije je donio Bavarcima izjednačenje. Ubrzo nakon početka drugog poluvremena je zabio i drugi pogodak i otvorio europskim prvacima put do pobjede.

>> Guardiola hvali svog 'spasitelja': Mandžo je po tome najbolji na svijetu

Oba je gola Mario Mandžukić zabio glavom, pa i ne čudi da je oduševljeni trener Pep Guardiola odmah nakon utakmice rekao:

''Mandžukić je najbolji napadač na svijetu u igri glavom.''

Magazin Kicker je Guardiolinu tvrdnju potkrijepio podatkom da je Mandžukić od 42 gola u Bundesligi, njih 20 postigao glavom, dakle 47.62 posto. Tek nešto bolji postotak u Bundesligi je imao nekadašnji napadač Borussije Dortmund i Nürnberga, Čeh Jan Koller, koji je 30 od 61 gola zabio glavom (49.18 posto).

''Svaka momčad treba takvog napadača. Bila bi najveća pogreška misliti da ti ne treba takav igrač'', istaknuo je za Kicker predsjednik Bayerna Uli Hoeness.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider