Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponosni Afrikanac

'Navikao sam se na rasističke uvrede u Rusiji. Viču nam kao luđaci!'

Liberijski nogometaš Sekou Oliseh, koji igra za moskovski CSKA, na rasističke povike s tribina više se i ne obazire jer je to u ruskom, kaže, nogometu uobičajena pojava...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što se nekoliko igrača požalilo na rasističke povike s tribina tijekom utakmica ruske lige, predsjednik organizacijskog odbora Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine, koje se treba održati upravu u Rusiji, Aleksej Sorokin, najavio je korake za iskorjenjivanje te pošasti.

Oliseh, koji je od 2009. godine član CSKA, kaže da su ga u početku dobacivanja jako smetala, ali sada se praktički naviknuo i ne obazire se na takve povike s tribina.

"Navikao sam već na takve stvari. Svaki puta kada igramo protiv Zenita ili Spartaka iz Moskve to je standardna pojava. Viču nam s tribina kao luđaci: crni majmune i glasaju se poput majmuna... Da, ja jesam crnac iz Afrike i ponosan sam na to. Nikada neću biti bijel, a nije moj problem što se to nekome ne sviđa", poručio je Oliseh.

Prošle godine je legendarni Brazilac u dresu Anžija Roberto Carlos napustio teren kada je s tribina k njemu doletjela jedna banana...

Oliseh je nedavno razgovorao s Nigerijcem Ahmedom Musom koji je u siječnju potpisao za CSKA, te ga upozorio na ono što ga čega u ruskoj ligi.

"Rekao sam mu da mora biti mentalno spreman na rasizam. Zamislite čovjeka koji takvo što uopće ne očekuje kada izađe na teren a dočekaju ga majmunski uzvici. Bio bi šokiran",  zaključio je Liberijac.
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati