Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vraćaju se majstori

Navijači Reala i Barcelone jedva dočekali ovaj vikend

Ovog vikenda Barca i Real će dobiti velika pojačanja na utakmicama protiv Osasune i Malage.

Kapetan Barcelone Carles Puyol (35) nakon punih je sedam mjeseci spreman za igru. Trener katalonskog kluba Gerardo Martino uvrstio ga je u kadar za subotnje gostovanje kod Osasune u 9. kolu Primere.

Iskusni obrambeni nogometaš u ožujku je podvrgnut operaciji desnog koljena. Očekivalo se da će normalno započeti ljetne pripreme s momčadi, ali je u lipnju morao i na operaciju uklanjanja ciste iz istog koljena. Sve je to značajno odgodilo njegovo povratak na teren, ali sada je napokon spreman za igru.

''Carles je iznimno uzbuđen što je ponovno u momčadi. Uvrstio sam ga jer vjerujem da može igrati. Vidjet ćemo hoću li ga poslati na teren'', kazao je Martino.

Vraćaju se Messi i Bale

Dodajmo da su se od ozljeda oporavili i Lionel Messi i Javier Mascherano koji će također konkurirati za nastup u Pamploni. Argentinski napadač Barcelone oporavio se od ozljede bedrenog mišića koju je zadobio prošlog mjeseca.

Messi je ozljedu zadobio na prvenstvenom gostovanju kod Almerije 28. rujna. Propustio je otada utakmice protiv Celtica u Ligi prvaka i Valladolida u Primeri, a nije se priključio ni argentinskoj reprezentaciji za dvoboje protiv Perua i Urugvaja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

No, shodno prognozama, 26-godišnji nogometni velemajstor se ranije ovoga tjedna vratio punim treninzima i bit će spreman za subotnje gostovanje svog kluba u Pamploni.

''Spreman sam za povratak'', napisao je Messi na svom Instagram profilu.

Četverostruki osvajač Zlatne lopte ove sezone je odigrao 9 utakmica za Barcelonu u svim natjecanjima i postigao 11 golova.

Navijači Reala slave oporavak Garetha Balea koji je za Real ove sezone upisao samo tri nastupa, od kojih dva u prvenstvu. Velšanin je, po riječima Carla Ancelottija, spreman i trebao bi se naći u sastavu u utakmici protiv Malage.(I.Š./TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider