Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A taman su proigrali

Njih mrze više: Traže poraz svojih od jednog da naude drugom rivalu!?

Koliko daleko seže navijačka mržnja još jednom su dokazali navijači Lazija…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njihovu momčad nedavno je ponovo preuzeo Eduardo Reja i u kratkom roku uspio posložiti stvari. Lazio je pobijedio Inter, remizirao u Bologni i uzeo puni plijen kod Udinesea. U međuvremenu su Biancocelesti iz Kupa izbacili Parmu, izborivši tako četvrtfinale s Napolijem.

Posebno impresivan bio je jučerašnji trijumf Lazija u Udinama, budući da je domaćin imao igrača više i u dva navrata vodstvo – 1:0 i 2:1. Međutim, Lazio s desetoricom na terenu uspijeva zabiti čak tri gola (pobjednički Hernanesa u sudačkoj nadoknadi), čime su napredovali već do 9. mjesta na ljestvici Serie A.

I taman kad su stvari krenule na bolje, eto problema. Ne mislimo pritom toliko na činjenicu što Laziju u subotu stiže moćni Juventus, koliko na potez njihovih navijača. Prema pisanju lista Corriere dello Sport oni od svojih ljubimaca traže da izgube utakmicu s Juveom! Razlog? Pazite sad, Lazijevi tifozi u strahu su da njihovi igrači slučajno ne bi iznenadili aktualnog prvaka i tako pomogli Romi da eventualno smanji zaostatak za momčadi Antonija Contea, koji je prilično visok, -8 bodova.

Nije to prvi puta lazijalima da traže poraz svoje momčadi. Najpoznatiji primjer svakako je iz završnice sezone 2009/2010, kada je Roma čudesnom serijom došla do mrtve utrke za naslov s Mourinhovim Interom. Vučica je tada kiksala sa Sampdorijom, no nadali su se u Romi da Inter možda može kiksati kod Lazija. Da se takvo što ne bi dogodilo pobrinuli su se Lazijevi ultrasi koji su momčadi utjerali strah u kosti, pa smo na Olimpicu u 36. kolu gledali pravu farsu.

Od domaćih nogometaša trudio se tek vratar Muslera kojem su očito zaboravili napomenuti da ne brani 100%... Skidao je Urugvajac dosta gostujućih udaraca, ali ipak su ga matirali Samuel i Thiago Motta. Inter je od Rome preuzeo vrh ljestvice 180 minuta prije kraja sezone, na sveopću euforiju svojih, a dakako i Lazijevih ultrasa. Koji su nakon prvog Interovog gola na Curvi Nord izvjesili ironičnu poruku 'Oh nooo'

U sezoni 2001/2002 uoči zadnjeg kola tri kluba bila su u borbi za naslov. Inter je imao 69, Juve 68, a Roma 67 bodova. I tada je Laziju u goste stizao Inter, Juve je igrao u Udinama, a Roma kod Torina. Cijeli Olimpico bio je u Interovim bojama i slavio golove 'gostiju' za 0:1 i 1:2, odnosno fućkao kada je Lazio izjednačio na 1:1. Međutim, tada su u Laziju igrali 'fakini', stoga su se Diego Simeone i društvo zainatili zbog ponašanja 'svojih' navijača i okrenuli na 4:2. Naslov je otišao u ruke Juventusa.

Svojim najnovijim potezom Lazijevi navijači definitivno su otišli korak dalje. Jer dok se navijanje za Inter donekle može razumjeti zbog dobrih odnosa dvije navijačke skupine, teško je shvatiti da će lazijali sada navijati i za juventine s kojima se, najblaže rečeno, ne vole. I to u situaciji kada Lazio žudi za pobjedama nakon slabog otvaranja sezone...

Inače, cijela stvar je tim smiješnija ako se zna da je prvi scudetto u povijesti Laziju na neki način donijela Roma. Bilo je to u sezoni 1973/1974, a Roma je tri kola prije kraja pobijedila Juve 3:2 i tako uveliko pomogla gradskom rivalu. Tada se za pobjedu dobivalo 2 boda, a pogađate, Juventus je na kraju ostao prekratak upravo za ta dva boda. Da stvar bude bolja, Romi je ta utakmica bila nebitna, budući da je sezonu završila kao osma, daleko čak i od plasmana u Europu…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider