Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Glavna priča 'El Clasica'

Navijači Barce spremaju nikad viđenu scenu: Šokirat će Real i svijet!

U subotu je na rasporedu prvi ovosezonski sudar Barcelone i Real Madrida, a svih 98.000 ulaznica već odavno je „planulo“ u pretprodaji…

To je postala već tradicija. Dvadeset godina navijači Barcelone za svaki „El Clasico“ pripreme odgovarajuću koreografiju i slogan. Camp Nou će i ovaj put biti u bojama Katalonije i Barcelone, a glavni slogan će biti „Forca Tito!“

Navijači će podići kartone u čast bivšeg trenera Barcelone Tite Vilanove, koji je prošle sezone osvojio prvenstvo s Barcelonom osvojivši rekordnih stotinu bodova, no morao je napustiti klupu zbog borbe s rakom parotidne žlijezde.

Nema što, bit će to lijepa gesta navijača Barcelone prema svojem bivšem treneru, ali čini se da će glavna priča na tribinama biti Iker Casillas, vratar Real Madrida.

Poseban prijem za Ikera

„El Clasico“ ipak ne može proći bez kontroverzi. U pripremi je akcija koja će potvrditi kako je svijet doista otišao kvrgu. Nakon što su desetljećima dočekivali igrače najvećeg rivala s bujicom negodovanja, a „prebjege“ poput Luisa Figa s neviđenom uvredama i sa svinjskim glavama, napokon bi se moglo dogoditi da jednog igrača Reala dočeka gromki pljesak. Od Barcinih igrača samo su Diego Maradona i Ronaldinho doživjeli „standing ovation“ na Bernabeuu, ali ne pamti se da je neki igrač Reala to doživio na Camp Nou.

Na društvenima mrežama i forumima navijača Barcelone krenula je inicijativa da se upravo kapetanu Reala priredi „standing ovation“. Nakon što ga je Jose Mourinho prošle sezone preselio na klupu, a Carlo Ancelotti nastavio Portugalčevu praksu na početku ove sezone, katalonski mediji svako malo izađu sa spekulacijama o mogućem Casillasovom transferu u Barcelonu.

Nije tajna da je Casillas nezadovoljan statusom u Realu, gdje je izgubio mjesto prvog vratara momčadi, te se sve češće i u madridskim medijima spominje mogućnost njegova odlaska sa Santiago Bernabeua. Casillasova djevojka Sara Carbonero nedavno je potencirala te spekulacije izjavom kako je lako moguće da se njihovo dijete početkom godine ne rodi u Madridu.

Lijepa Sara uzrok svađe

Casillas je upravo zbog svoje djevojke, poznate španjolske novinarke, prošle sezone došao u sukob s Mourinhom, Cristianom Ronaldom i većim dijelom svlačionice. Imputiralo mu se da djevojci odaje pikanterije iz „kraljevske svlačionice“, a onda ih ona plasira u javnost.

Ukratko, prišili su mu etiketu „krtice“ koje se nije riješio do današnjeg dana i zbog čega je izgubio naklonost kod jednog dijela navijača Reala.

Osim toga, Mourinho mu je zamjerio da je preprisan s igračima Barcelone, s kojima se znao prijateljski pozdraviti na otvorenoj sceni prije i poslije obračuna u velikim derbijima te ih posjetiti u svlačionici. Zna se da je Casillas posebice blizak s Xavijem, suigračem i starim znancem iz španjolske reprezentacije. Barcelonini navijači stoga su i prije respektirali Casillasa, koji je godinama uživao status nedodirljivog ljubimca Realovih navijača.

No, poznata je stvar da se u nogometu stvari okreću za 180 stupnjeva praktički preko noći. Što je bilo jučer, ne mora vrijediti već danas i sutra. Barcelonini navijači očito žele iskoristiti napetu situaciju i ovacijama Casillasu na otvorenoj sceni posramiti najvećeg rivala. Svjesni su da bi i najzadrtijim navijačima Reala to bi bio znak da na Bernabeuu nešto očito ne štima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider