Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Napokon sam uspio'

Na ovo su čekali godinama: 'Dijete kluba' je apsolutni heroj!

Već duže vrijeme nema ih među europskom nogometnom kremom, no čini se da su sinoć riješili sve dileme oko konačnog povratka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roma je na Olimpicu dočekala Torino poslije dvije uzastopne pobjede, s nadom da može do novog trijumfa koji bi ih učvrstio na drugom mjestu, s +9 ispred Napolija. Motiva je bilo napretek: upravo je Torino u 11. kolu u studenom prošle godine zaustavio Romin čudesni start u sezonu od 10 vezanih pobjeda, a i Francesco Totti sinoć je po 700. puta nastupio u dresu svog jedinog kluba.

Zanimljivo, Totti je zabio u svom 200., 300., 400., 500. i 600. nastupu, što je najbolja potvrda njegove upornosti i vječnosti. Očekivalo se od Il Capitana da nastavi taj niz i protiv Torina, no u prvom dijelu propustio je jednu dobru šansu. Ipak, Rimljani su tik prije odlaska na odmor poveli golom Destra i činilo se da problema s dotad napadački nemoćnim gostima ne bi smjelo biti.

Međutim, početkom nastavka za 1:1 fantastično je pogodio prvi strijelac Serie A Ciro Immobile i na Olimpicu je nastao muk. Očajna je publika bila poslije promašenog zicera Gervinha, a još očajnija činjenicom da Roma nije uspijevala ubrzati ritam. Torino je totalno umrtvio igru, a čak u dva-tri navrata imao lijepe prilike kreirati i preokret.

Rudi Garcia s klupe je ubacio Ljajića i Bastosa, a potom u 83. minuti očajnički i Alessandra Florenzija. Taj Rimljanin i romanista, na neki način nasljednik svojih idola Tottija i De Rossija, u posljednje vrijeme igrao je malo ili nimalo, zbog velikog pada forme. Nikada Florenzi nije bio poznat po svojim tehničkim kvalitetama, ali zato jest po skromnosti i činjenici da uvijek daje 150% za omiljene klupske boje, u kojima bi najradije proveo čitavu karijeru.

Po ulasku u igru, katastrofalnim prijemom upropastio je Florenzi korisno proigravanje Ljajića, a ubrzo i 'skinuo' jedan centaršut ispred bolje postavljenog Destra. Činilo se da će to biti nastavak njegovih slabih igara, no u prvoj minuti sudačke nadoknade u kaznenom prostoru na lijevoj strani pronašao ga je Gervinho. A Florenzi, koji će vas oduševiti škaricama kao protiv Genoe, ali i koji će promašiti doslovce prazan gol, primio je loptu desnom, pa sjajno lijevom nogom naciljao suprotni kut.

Olimpico je proključao, a Florenzi je s nekom posebnom strašću proslavio taj pogodak. Evo i zašto:

"Jako sam se veselio golu, jer već dvije godine pokušavam postići pogodak ispod Curve Sud i tek sam sada uspio", rekao je po završetku utakmice.

Bio je to najvažniji gol u dosadašnjoj karijeri Alessandra Florenzija. Gol vrijedan Lige prvaka i tek prvi u nizu koje će ovaj 23-godišnjak, nadaju se fanovi Rome, zabiti ispod njihove navijačke tribine...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider