Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema šale s njim

Naljutili i velikana, ali Maradona pokazao tko je gazda!

Diego Maradona upozorio je vlasnike Al Wasla, kluba u kojem radi kao trener, da se možda sljedeće sezone neće vratiti na klupu ukoliko ne ojačaju momčad po njegovim željama…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velikan svjetskog nogometa potužio se na konferenciji za novinare kako klub nije doveo dovoljno kvalitetne nogometaše u zimskom prijelaznom roku. Iranac Mohammad-Reza Khalatbari i Argentinac Juan Ignacio Mercier su nova imena u svlačionici. Argentinski trener tvrdi da je tražio još neke igrače, bez da je ponudio imena.

"Zbog ograničenog proračuna klub nije doveo igrače koje smo imali u vidu. Želio bih svima naglasiti, a posebno navijačima, kako sljedeće sezone neću tolerirati mali budžet za pojačanja. Treba nam moćni budžet za akviziciju igrača koji će podignuti kvalitetu momčadi. Ukoliko se to ne dogodi, neću biti u mogućnosti nastaviti svoj posao iduće sezone",  zaprijetio je Maradona.

Njegov istup je još jedan znak da se možda i zasitio dužnosti koju obnaša u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, bez obzira na lukrativni ugovor koji je potpisao.

Od svibnja prošle godine, kada je potpisao dvogodišnji ugovor, Maradona se obrušio na suce koje je nazvao pristranima, doveo je u pitanje profesionalizam nekih igrača u ligi, a vodstvo liga ga je novčano kaznilo zbog verbalnog napada na svog kolegu, trenera suparničke momčadi.

Uz kritike vrhuški kluba, Maradona je na konferenciji za novinare kritizirao i sigurnosnu službu koja je dopustila navijačima gledanje treninga koji je bio ''zatvoren''. Zatražio je smjenu odgovornih za taj ''veliki incident''.

Može se pretpostaviti da je Maradona frustriran i da ga sve smeta zbog loših predstava momčadi koja je tek peta na ljestvici, s devet bodova zaostatka za vodećim Al Ainom. Nije bio uspješan niti u kup-natjecanjima, pa je prilično izvjesno da će Al Wasl, jedan od najboljih klubova u Dubaiju, koji ništa nije osvojio još od 2007. godine, ostati bez trofeja i ove sezone.

Ipak, nakon svih kritika, Maradona je zaključio:

"Sretan sam u ovome klubu!"
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati