Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon 14 godina suradnje

Najdugovječniji trener Bundeslige dobio otkaz: 'Iza mene je čudesno razdoblje'

Nakon punih 14 godina suradnje, njemački prvoligaš Werder i trener Thomas Schaaf (52) u srijedu su sporazumno raskinuli ugovor…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Schaaf neće voditi momčad ni u posljednjem kolu Bundeslige, predstojeće subote u Nürnbergu, potvrdio je klub iz Bremena. Njemački je stručnjak cijelu igračku karijeru proveo u Werderu čiji je prvi trener postao 1999. godine i otada je neprekidno vodio momčad. Najveći je uspjeh postigao u sezoni 2003/04 kada je sastav čiji su napad predvodili Ailton i naš Ivan Klasnić osvojio dvostruku krunu - Bundesligu i DFB-Pokal.

''Prošlih smo dana sjedili i analizirali situaciju i došli smo do zaključka da nam treba svježi početak. Nakon što smo osigurali ostanak u ligi, složili smo se da je rastanak najbolja odluka'', istaknuo je sportski direktor Thomas Eichin, a sam Schaaf je poručio:

''Proveo sam čudesno razdoblje ovdje, začinjeno s mnogo pozitivnih događaja i velikih uspjeha. Zahvaljujem svima koji su me podržavali i bili mi suradnici na tom putu.

Klub zasad nije objavio tko će naslijediti Schaafa, a njemački mediji zasad kao najvećeg kandidata spominju aktualnog trenera Kölna Holgera Stanislawskog. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider