Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slaže se sa Samirom

Najbolji igrač Cityja žalostan jer nije dovoljno priznat: 'Razlog je...'

Vezni nogometaš Manchester Cityja Yaya Toure požalio se da u medijima ne dobiva adekvatnu pažnju samo zato što je iz Afrike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bjelokošćanski se reprezentativac nalazi među šestoricom kandidata za najboljeg igrača Premierlige u sezoni koja se bliži kraju. Jedan je od ključnih igrača Cityja, ali ipak smatra da nije dovoljno priznat.

U razgovoru za BBC Toure se osvrnuo na riječi klupskog suigrača Samira Nasrija koji je nedavno izjavio samo zbog svoga alžirskog porijekla nije priznat kao jedan od najboljih veznjaka današnjice.

"Mislim da je to što je rekao Samir definitivno istina. Iskreno, odgovarajuće priznanje dobivamo samo od navijača. Ne želim biti oštar i negativan, samo sam iskren. Ako igramo dobro, a to ostane neprimijećeno, nikad nećemo doći tamo gdje bismo željeli", rekao je Yaya Toure.

Dotaknuo se i Didiera Drogbe i Samuela Eto'a koji su posljednjih godina također dosegli najvišu razinu u europskom nogometu.

"Oni su i više nego legende za mene i Afriku. Ponosan sam što sam Afrikanac, želim braniti afričke ljude i pokazati svijetu da afrički nogometaši mogu biti jednako dobri poput Europljana ili Južnoamerikanaca", dodao je Toure.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider