Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Procurile informacije

Na Camp Nou stiže ponuda koja će uzdrmati temelje Barcelone!

Otkriveno je da su u utrci za Messijem Bayern i Chelsea, dok je ime trećeg kluba još uvijek nepoznato, ali se spekulira kako se radi o financijski najmoćnijem „proscu“…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nekoliko tjedana u španjolskim nogometnim kuloarima pojavila se priča kako su tri velika europska kluba ljetos ispitivala teren kod Barcelone oko mogućeg transfera njezina najboljeg igrača Lionela Messija.

>> Barca pred velikim iskušenjem: Divovi nude za Messija brda i doline

Kao što je poznato, Messi je ipak produžio ugovor s Barcelonom, no nedavno je s Camp Noua stigla potvrda kako je Bayern München u kooperaciji s Adidasom poslao ponudu za Barcinog argentinskog „čarobnjaka“. Odštetna klauzula iznosila je 250 milijuna eura, a Bayern i Adidas isplatili bi Barcu svaki po 125 milijuna eura. Poznato je da je Adidas u vlasničkoj strukturi Bayerna te da je jedan od najizdašnijih Messijevih sponzora, tako da ta priča ima sasvim realne temelje.

No, ostalo su nepoznata preostala dva kluba koja žele kupiti Messija. Ovih dana procurila informacija kako je i Chelsea Romana Abramoviča uključen u utrku za Messijem. Chelsea je navodno također ponudio 250 milijuna eura, a kako trenutačno stvari stoje čini se da je londonski klub sljedećeg ljeta spreman povisiti ponudu.

Ime trećeg zainteresiranog kluba još uvijek je nepoznanica. Spekulira se kako je taj klub financijski najmoćniji. Neki španjolski mediji spekuliraju da će sljedećeg ljeta ponuda tog trećeg kluba uzdrmati temelje Barcelone. Navodno će to biti cifra koju će Katalonci teško odbiti.

Ako se složimo da je malo vjerojatno da Barcelona razmišlja o prodaji Messija Real Madridu, onda se vjerojatno radi o klubovima u vlasništvu Arapa, dakle, Manchester Cityju ili Paris SG-u. „Građani“ su pod patronatom šeika Monsoura, člana vladajuće kraljevski obitelji Ujedinjenih Arapskih Emirata, dok su Parižanu u vlasništvu Katarskog investicijskog fonda (QIA), kojim upravlja katarska vladajuća dinastija. Obje dinastije raspolažu gotovo neograničenim financijskim sredstvima i teško je uopće dokučiti koliko su spremni izdvojiti kako bi u svojim redovima vidjeli najboljeg igrača svijeta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider