Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pravi remont

Mourinho radi veliku čistku: Tjera Torresa, Luiza, Matu, a stižu...

Dok se Jose Mourinho u ponedjeljak ne obrati javnosti putem konferencije za novinare te time otkrije planove za iduću sezonu, britanski mediji publiku zapljuskuju valovima glasina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ona najpouzdanija jest da stari-novi trener na Stamford Bridge povlači 20-godišnjega belgijskog centarfora Romelua Lukakua. Nogometaš kojeg su prije nekoliko godina nazvali novim Didierom Drogbom prošlu je sezonu odradio na posudbi u West Bromwich Albionu zabivši ondje 17 premierligaških golova.

"Razgovarao sam s gospodinom Mourinhom koji me izvijestio da želi moje pristupanje Chelseajevu kadru za iduću sezonu. Ne bojim se. Odlučan sam uspjeti i dokazati se", rekao je tamnoputi Belgijac koji je na Stamford Bridge stigao u kolovozu 2011. godine iz Anderlechta za 18 milijuna funti.

S druge strane, francuski Le Parisien navodi da je urugvajski centarfor Edinson Cavani prihvatio Chelseajevu ponudu nakon što je londonski klub odlučio pokriti odštetnu klauzulu iz njegova ugovora s Napolijem od 63 milijuna eura.

Sunday Express pak izvještava da je Portugalac na stranu stavio 90 milijuna funti za Cavanija i Hulka, dok Sunday Telegraph tvrdi da Mourinho sredinu terena želi ojačati 31-godišnjim veznjakom Reala i španjolske reprezentacije Xabijem Alonsom.

Svoj obol pričama oko Chelseajevih transfera dao je i današnji Sunday Times, koji donošnji informaciju kako će Mourinho u sklopu rekonstrukcije momčadi na transfer-listu staviti Torresa, Davida Luiza i Juana Matu.

Za Torresom će malo tko od navijača Chelseaja žaliti, ali prodaja Luiza i Mate ipak se ne čini toliko izvjesna. Brazilac je bio ključni obrambeni igrač ove sezone, a zabio je i nekoliko sjajnih golova iz slobodnih udaraca. S druge strane, nismo skloni povjerovati da bi se Mourinho riješio Mate koji je u 60 utakmica u svim natjecanjima zabio 21 gol i upisao 29 asistencija. Ipak, kad je riječ o Mourinhu, ništa nas ne bi iznenadilo...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider