Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četiri godine u Londonu

Mourinho potpisao ugovor sa Chelseajem: 'Oduševljeni smo!'

Engleski nogometni velikan Chelsea i službeno je potvrdio povratak Josea Mourinha na klupu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho iliti ''The Special One'' je sa Chelseajem potpisao četverogodišnji ugovor.

>> Dirljiv oproštaj Modrića od Mourinha, svog 'najboljeg trenera'

''Oduševljeni smo što možemo pozdraviti Joseov povratak u klub. Njegovi kontinuirani uspjesi i ambicija učinili su ga velikim kandidatom za menadžera naše momčadi. Naši ciljevi su nastaviti s progresom kluba i ostvariti velike uspjehe u budućnosti. Držimo da je Jose pravi čovjek za ostvarenje tih ciljeva i bio je naš prvi izbor. On je bio i ostao izrazito popularna osoba u klubu i svi se raduju što je ponovno s nama'', izjavio je izvršni direktor kluba Ron Gourlay.

Povratak na 'mjesto zločina'

Prvi mandat je 50-godišnji Portugalac u Chelseaju odradio od 2004. do 2007. godine. Tada je u Chelsea stigao kao aktualni prvak Europe s Portom. U Chelseaju je tijekom prvog mandata osvojio šest trofeja, dva prvenstva, jedan FA Cup, dva League Cupa i Community Shield.

Klupu Chelseaja je u svom prvom mandatu neočekivano napustio u rujnu 2007. godine zbog niza nesuglasica s vlasnikom Romanom Abramovičem.

Mourinho je u ljeto 2008. godine postao trener Intera, s kojim je uzeo šest trojefa. U svojoj drugoj sezoni u tom klubu, 2009/10, osvojio je trostruku krunu, prvenstvo, kup i Ligu prvaka.

Nakon toga se skrasio u Real Madridu u kojem je u prvoj sezoni osvojio Kup kralja, u drugoj prvenstvo Španjolske, bio je prošle godine i pobjednik španjolskog Superkupa, ali u sezoni koja je upravo završila ''kraljevski klub'' u vitrine nije pospremio niti jedan trofej.

Chelsea će Mourinha predstaviti kao povratnika na klupu idućeg ponedjeljka, 10. lipnja na novinskoj konferenciji na Stamford Bridgeu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider