Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Meč desetljeća'

Mourinho otkrio tko će biti glavni krivac ako Real ne izbaci Borussiju

Na konferenciji za novinare uoči uzvrata polufinala Lige prvaka pojavio se Jose Mourinho.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je prvu utakmicu u Dortmundu izgubio 4:1 od Borussije, i u utorak će od 20.45h na Santiago Bernabeuu loviti pobjedu od 3:0, koja ga vodi u finale.

"U praksi svi uspjesi u nogometu pripadaju svima u klubu, ali neuspjesi su uvijek krivnja trenera. Znam da je situacija takva i potpuno sam miran. Postoje sjajni treneri koji nikad nisu osvojili Ligu prvaka. Ja sam osvojio dvije za što sam zahvalan Bogu. No, nastavit ću se boriti i za treću", kazao je Mourinho na konferenciji za novinare dan prije utakmice.

Portugalski stručnjak je izbjegao odgovor na pitanje hoće li mu dvoboj protiv Borussije biti posljednji domaći na klupi Real Madrida: "Imam osjećaj da bi to mogao biti najvažniji dvoboj za Real u posljednjih deset godina. No, imao sam takav osjećaj i prije prvog ogleda u Dortmundu, a tamo smo igrali kao da se radilo o prijateljskoj utakmici", rekao je Mourinho.

Naljutilo je Portugalca pitanje je li istina da je treneru Borussije Jürgenu Kloppu rekao da će sljedeće sezone trenirati Chelsea. Iako je i sam Klopp negirao takve glasine, neki još uvijek vjeruju u tu priču.: "Istina je jedino da nisam razgovarao s Kloppom o svojoj budućnosti. Šteta je da ljudi čitaju novine, a istodobno ne slušaju što Klopp kaže."

"I bez Gotzea i Lewandowskog Borussia će biti jaka"

Za kraj je Realov trener još jednom pohvalio sjajne ovosezonske igre Dortmunđana, te najavio da im odlazak Marija Götzea, kao i eventualni Roberta Lewandowskog, neće donijeti pad.

"Od samog početka sezone sam bio uvjeren da su Dortmunđani kandidati za naslov u Ligi prvaka. Prošle sezone su se adaptirali na natjecanje zbog čega nisu bili uspješni u skupini, ali nije iznenađenje što su danas tu gdje jesu. Izgubit će Götzea, a govori se da će ostati i bez Lewandowskog. No, čini mi se da imaju sjajnu momčadsku strukturu i veliki potencijal koji omogućava treneru poput Kloppa da radi svoj posao u mirnoj atmosferi. Siguran sam da će naći zamjene za igrače koji odu kako bi nastavili s dobrim rezultatima", zaključio je Mourinho.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider