Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Meni je jedino važno...'

Žestoka bitka za naslov prvaka: Evo što je Mourinho poželio ManUtd-u

Chelseajev menadžer Jose Mourinho uvjeren je kako Manchester United ne može obraniti naslov prvaka Engleske, nakon poraza kod njegove momčadi 3-1 na Stamford Bridgeu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon sedmog ligaškog poraza sezone, ManU zauzima tek sedmo mjesto, s 14 bodova zaostatka za vodećim Arsenalom, 13 za Manchester Cityjem i 12 za Chelseajem, tako da Mourinho baš i nije ''otkrio toplu vodu''.

"Može li Manchester United sustići jednu od vodeće tri momčadi na ljestvici? Može. Ali, kada bi sustigli i preskočili sve tri, to bi značilo da su sve tri momčadi s vrha nezamislivo podbacile. To se neće dogoditi. Ja se nadam da će Manchester United pobijediti sve naše rivale, pa neka završi među četiri najbolja", ponudio je Mourinho scenarij kakav bi mu se najviše dopao.

Portugalski stručnjak otpisao je Manchester United, ali ne i bliže pratitelje vodećeg terceta iz utrke za titulu.

"Nismo samo Arsenal, City i mi u borbi za prvo mjesto. Liverpool i Tottenham zaostaju samo šest bodova za nama. I jedni i drugi puno pobjeđuju i puno zabijaju. Ako Everton sutra pobijedi West Bromwicha, eto i njih u utrci."

U 142. prvenstvenom nastupu na klupi ''bluesa'' stigao je do jubilarne, 100. pobjede. Niti jedan drugi menadžer u Premierligi nije u tako brzo, odnosno u tako malom broju utakmica upisao 100. pobjedu…

"Baš me briga za rekorde. Zanima me jedino sljedeća utakmica i sljedeća pobjeda. Ipak, podudarnost je da sam prvu pobjedu kao menadžer Chelseaja u Premierligi ostvario protiv Manchester Uniteda, stotu također, te da je prethodni rekord držao Alex Ferguson kao menadžer Manchester Uniteda. Meni je jedino važno da sam u tih 100 pobjeda osvojio 300 bodova za Chelsea. Naročito ova zadnja tri danas, to su tri vrlo važna boda."

Priznao je da Chelsea nije bio impresivan u prvom dijelu utakmice.

"Prvih 20 minuta nije bilo dobro. Želim bolju predstavu svoje momčadi, želim kontrolu od prve minute koju ovom prilikom nismo imali. United je krenuo puno bolje od nas. Imali su peh da su primili prvi gol u tom periodu u kojem su bili bolji. Obično trebamo četiri ili pet šansi da bismo postigli gol. Danas smo iz prvog udarca zabili prvi gol, pa iz drugog udarca drugi gol. Sve nam je išlo na ruku u ovoj utakmici." (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider