Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludilo na Otoku

Mourinho kao u raju: Tek je došao, a već mu je omogućen 'slatki' šoping

Engleski klub Chelsea potpisao je najunosniji sponzorski ugovor između nogometnog kluba i proizvođača opreme, koji će menadžeru Joseu Mourinho omogućiti "slatki" ovoljetni šoping...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea je sa svjetski poznatim brendom Adidasom potpisao 10-godišnji ugovor vrijedan vrtoglavih 300 milijuna funti! Dosadašnji rekord za najunosniji ugovor bio je u vlasništvu Manchester Uniteda, koji je 2000. godine s Nikeom potpisao 15-godišnji sporazum vrijedan 287 milijuna funti!

Razlog zbog kojeg je Adidas odlučio dodatno uložiti u Chelsea jest osvajanje Lige prvaka 2012. godine, a potom i Europa lige ove godine. Dio zasluga ide i portugalskom menadžeru Joseu Mourinhu, koji se nakon trogodišnje avanture u Real Madridu vratio na Otok.

''Novi ugovor samo potvrđuje da Adidas vjeruje u Chelsea'', rekao je izvršni predsjednik londonskog kluba Ron Gourlay.

Ovo je čak treći veliki sponzorski ugovor potpisan u posljednjih nekoliko tjedana, nakon što su svoje s Pumom, odnosno Warriorom potpisali Arsenal (30 milijuna po sezoni) i Liverpool (25 milijuna). (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider