Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
on je logičan izbor

Mourinho ispravlja svoju najveću grešku iz ove sezone

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho još je jednom potvrdio da će se klub sa Stamford Bridgea tijekom ljeta pojačati novim napadačem...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho više je puta tijekom sezone naglašavao kako mu nedostaje kvalitetan napadač. Na početku sezone napravio je veliku pogrešku procijenivši kako mu ne treba Romelu Lukaku kojeg je prepustio Robertu Martinezu u Evertonu. A Lukaku je zabio 14 golova u Premierligi, samo četiri manje nego Fernando Torres, Samuel Eto'o i Demba Ba zajedno.

Nije to bila jedina 'pogreška u napadu'. Uoči sezone doveo je od napadača samo Samuela Eto'oa, koji u ligi nije zabio niti jedan gol na gostovanju. Upravo je nedostatak top strijelca koštao Josea Mourinha nove sezone bez ijednog trofeja, druge zaredom nakon posta u Realu.

Već se dulje vrijeme spominje po engleskim medijima kako je Chelsea već dogovorio dolazak Diega Coste iz Atletico Madrida, a nagađa se i o mogućnosti dovođenja našeg Marija Mandžukića iz Bayerna.

''Već jako dugo u klubu pričamo o napadaču. Kad ste me u prosincu i siječnju ispitivali zašto ne dovodimo napadača, jasno sam vam rekao da radimo na tome i da pripremamo dugotrajnu opciju za budućnost, a ne samo trenutno rješenje. Normalno je da ćemo ovo ljeto dovesti napadača. Imamo i sada dobre napadače i igrače općenito, ali to je normalna evolucija momčadi'', istaknuo je Mourinho.

Nekako se Diego Costa čini kao savršeno rješenje za filozofiju nogometa Josea Mourinha. Zabija iz malo šansi, prgav je, voli raditi pritisak na suca i zna iznuditi prekršaj u opasnoj zoni. S njim Chelsea može krenuti po naslov…


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider