Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kao i protiv PSG-a...

Mourinho ima novog spasitelja: Chelsea se provukao u Walesu

Nogometaši Chelseaja i dalje su prva pratilja Liverpoolu u borbi za naslov prvaka Engleske, a u 34. kolu uspješno su odradili gostovanje na Liberty Stadiumu svladavši Swansea 1:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea je uspješno odradio gostovanje kod Swanseaja, potencijalno neugodno gostovanje kod momčadi koja očajnički treba bodove u borbi za očuvanje premierligaškog statusa. Londonska momčad imala je olakšan posao od rane faze utakmice kada je Swansea već u 16. minuti ostao s igračem manje na travnjaku nakon što je Španjolac Chico u razmaku od samo dvije minute zaradio dva žuta kartona i morao rano napustiti travnjak.

Prije toga Chelsea je bio nadomak vodstva nakon što je Salah umjesto mreže pogodio vratnicu, a nakon isključenja Chica gosti su potpuno preuzeli kontrolu nad igrom. Treći crveni karton Chica Floresa ove sezone značajno je utjecao na odnos snaga, ali tek u drugom poluvremenu Chelsea je počeo kreirati veći broj prilika.

Nakon serije promašaja, u 68. minuti gosti su napokon poveli. Nemanja Matić odigrao je dobru loptu za Dembu Ba, a Senegalac postiže pobjednički pogodak, drugi pobjednički gol u kratko vrijeme nakon što je bio junak i protiv Paris Saint-Germaina.

Ovom pobjedom Chelsea je došao na dva boda zaostatka za vodećim Liverpoolom protiv kojeg će uskoro igrati na Anfieldu i tražiti priliku za još aktivnije uključenje u borbu za naslov prvaka.

Premierliga, 34. kolo:

Swansea – Chelsea 0:1 (Ba 68.)

Liverpool – Manchester City 3-2 (Sterling 6., Škrtel 26., Coutinho 78. / Silva 57., Johnson 63. – autogol)

Redoslijed: 1. Liverpool 77, 2. Chelsea 75, 3. Manchester City 70 (-2), 4. Everton 66 (-1), 5. Arsenal 64 (-1), 6. Tottenham 60...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider