Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neki se ne podnose!

Mou napustio Real, ali sukobi su ostali: Prijeti fijasko u novoj sezoni!

Jose Mourinho napustio je Santiago Bernabeu, ali ostale su razmirice u svlačionici Real Madrida...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za svojeg boravka na klupi „kraljevskog kluba“ Mourinho je kapetana Real Madrida i prema mnogima jednog od najboljih vratara svijeta u posljednjih desetak godina Ikera Casillasa bez krzmanja posjeo na klupu.

>> Nemoralna ponuda: Ronaldo obara dva svjetska rekorda

Nije tajna da su Mourinho i Casillas bili u lošim odnosima, španjolski mediji brujali su o njihovim verbalnim razmiricama, ali i sukobima među samim igračima. Mourinho je optuživao Casillasa da je „krtica“, odnosno da preko njega izlazi „prljavo rublje iz kraljevske svlačionice“. Tvrdio je da Casillas prenosi informacije svojoj djevojci i novinarki Sari Carbonero koja ih je potom plasirala medijima.

Sukob je kulminirao nakon prošlosezonske utakmice u Malagi kada su neki igrači stali na stranu trenera koji je tvrdio kako je Casillas ispao iz forme te da se nedovoljno zalaže na treninzima. Neki igrači podržali su Mourinha, a Casillas im to nije zaboravio. Zbog toga navodno već pola godine ne razgovara s Alvarom Arbeloom i Xabijem Alonsom. Casillas ih ignorira, a i oni njega. Za sada nema naznaka pomirenju.

Neki analitičari su mišljenja kako bi to moglo ostaviti duboke posljedice na momčad Reala te da bi se u sljedećoj sezoni mogle ponoviti situacije iz netom završene sezone kada su Realovu svlačionicu razdirali sukobi klanova. Jer, Casillas je kapetan momčadi, a iskusni Alonso jedan je od ključnih igrača, kako na travnjaku, gdje je spona između obrane i napada „kraljeva“, tako i izvan travnjaka, kao jedan od glavnih autoriteta u svlačionici.

Spekulira se kako je sukob s Casillasom jedan od glavnih razloga zbog čega Alonso još uvijek nije produžio ugovor s Realom. Posljednje informacije su govorile kako je ipak našao zajednički jezik s predsjednikom Florentinom Perezom te da ostaje na Bernabeuu, ali službene potvrde još nema. Arbeloa je izrazio želju za odlaskom, a razlog je slaba minutaža te želja za nastupom na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider