Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gol i dvije asistencije

Monaco na krilima Berbatova do velike pobjede u Lyonu

U derbi utakmici 29. kola francuskog Le Championnata nogometaši Monaca su na Gerlandu uzeli puni plijen pobjedom 3-2 protiv Lyona…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Monaco je time zadržao korak s vodećim PSG-om koji u kasnijem nedjeljnom terminu igra domaću utakmicu protiv St. Etiennea.

Lyon je ove nedjelje upisao tek drugi domaći prvenstveni poraz u sezoni, a možda i najveći krivac za to je bugarski majstor Dimitar Berbatov. Siječanjsko pojačanje Monaca je prvo dva puta asistiralo strijelcima Germainu i Rodriguezu, a potom je u 52. minuti i sam zabio za tadašnjih 3-1.


But de Dimitar Berbatov I Lyon 1-3 Monaco I 16... by Rmii_Paliisserr

Domaći adut Jimmy Briand je s dva gola držao Lyon u igri, ali niti do boda nije uspjela doći trenutačno petoplasirana momčad u ligi.

Cijelu je utakmicu vrata Monaca, unatoč dva primljena gola, dobro čuvao hrvatski vratar Danijel Subašić. Pri kraju utakmice su Subašić i Monaco opasno živjeli jer je dva puta Gourcuff prijetio iz slobodnih udaraca, ali je ostalo 3-2 i tri su boda otputovala prema Kneževini. (TS) 

Le Championnat, 29. kolo:

Lyon - Monaco 2-3 (Briand 32, 78 / Germain 4, Rodriguez 27, Berbatov 52)

Montpellier - Bordeaux 1-1 (Hilton 34 / Henrique 24)

PSG - St. Etienne (kasnije)

Redoslijed: 1. PSG 67 (-1), 2. Monaco 62, 3. Lille 53, 4. St. Etienne 48 (-1), 5. Lyon 45, 6. Marseille 44, 7. Reims 43, 8. Toulouse 42, 9. Bordeuax 41, 10. Nica 37…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider