Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nije loša godina'

Mislite li i i vi da je Barcina era završila? Evo što vam poručuje Iniesta

Playmaker Barcelona Andres Iniesta odbacio je tezu kako poraz od Bayerna (4:0) znači kraj ere katalonskog sastava.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Mislim da je nepravedno govoriti o cikličkoj promjeni. U posljednjih pet godina ova je momčad osvojila dva naslova u Ligi prvaka i sada je na pragu osvajanja četvrtog naslova u Primeri. Nema smisla analizirati pet godina na osnovi utakmice u Münchenu. Za mene je kraj ere onda kada godine prođu, a momčad ne osvoji trofeje", rekao je Iniesta.

Barcelona je naslove u Ligi prvaka podizala 2009. i 2011. godine, a bila je jedan od najvećih favorita i ove godine. Međutim, Bayern ju je deklasirao u prvom polufinalnom srazu i mnogi su uvjereni kako ovoj momčadi treba temeljna rekonstrukcija.

"Kada osvojite naslov u Primeri ne možete reći da je to bila loša godina jer je to najvažnija titula."

Kako je i u drugom polufinalnom srazu Lige prvaka Borussia Dortmund teško porazila Real Madrid 4:1 u njemačko-španjolskom srazu, Iniesta je upitan da li je Bundesliga po snazi pretekla Primeru?

"Bayern i Borussia su jako dobre momčadi, dobro pripremljene fizički i tehnički i to su pokazali u ove dvije utakmice. Ne radi se o tome da je Primera pala ispod njih, samo su te momčadi nadvladale svoje rivale."

Okrenuo se Iniesta i prema uzvratu protiv Bayerna koji je na rasporedu sljedeće srijede na Camp Nou: "Imamo 90 minuta ispred nas i pokušat ćemo ostvariti nešto jako teško. Ne mogu ovdje sjediti i reći da ćemo zabiti pet golova Bayernu, ali momčad će izaći na teren s takvim mentalitetom."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider