Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kapetani na prekretnici

Milanova legenda odlazi, Interova ostaje: U jednog vjeruju, drugog ne trebaju!

Massimo Ambrosini napušta svoj Milan nakon 17 godina vjernosti.

I službeno je potvrđen odlazak 36-godišnjeg nogometaša Massima Ambrosinija, nekadašnjeg talijanskog reprezentativca, iz Milana. Još je upitno gdje će nastaviti karijeru.

''Nažalost, naši su se putevi razišli. Došlo je vriijeme i za to'', rekao je dopredsjednik Milana Adriano Galliani.

Ambrosini u Milanu od 1996.

Ranije se spominjalo da bi Ambrosini mogao nastaviti karijeru u engleskom premierligašu West Hamu, makar je po talijanskim medijima sve očiglednije da će ga put odvesti preko Atlantika, prema MLS ligi.

Inače, Ambrosini je od daleke 1995. godine član Milana s kojim je proživio sve i svašta, a jednako tako i slavio razne trofeje. Posljednjih je sezona bio kapetan Milana, a u klubu su njegovim odlaskom već pronašli kapetana-nasljednika. U pitanju je Riccardo Montolivo, talijanski reprezentativac, koji je prošle godine došao na San Siro iz Fiorentine.

Javier Zanetti igrat će i s 40.

Zato je klupska legenda Intera, Javier Zanetti, potpisao novi jednogodišnji ugovor, iako mu je 39 godina na leđima.

''Jednostavno vjeruju u mene'', rekao je argentinski nogometaš koji će u kolovozu ove godine napuniti 40 godina, a koji se trenutno oporavlja od puknuća Ahilove tetive u završnici sezone u Seriji A.

''Želim se zahvaliti klubu na ukazanom povjerenju. Razgovarali smo o mojoj ozljedi i odlučili smo se zasada produljiti za jednu sezonu. Klub je po tko zna koji put pokazao vjeru u mene i moju strast prema Interu. Nadam se da ću se kad se vratim na travnjak odužiti dobrim igrama'', rekao je Zanetti nakon potpisivanja novog ugovora.

'Hvala navijačima'

''Želim se zahvaliti i navijačima koji mi posljednjih tjedana pružaju nevjerojatnu podršku tijekom oporavka. Drago mi je da će od prvog dana nove sezone biti uz nas i pružati nam bezuvjetnu podršku'', veli Argentinac, te zaključuje:

''Radim sve kako bi se što prije vratio zdrav i spreman da pomognem treneru i suigračima.''

Podsjetimo, Zanetti je bio prvo pojačanje aktualnog predsjednika Massima Morattija još davne 1995. godine, kada je stigao iz argentinskog Banfielda.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider