Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon serije loših rezultata

Allegri dobio otkaz! Novi trener Milana postaje legendarni napadač?

Talijanski nogometni velikan Milan objavio je putem službene internetske stranice da je otpustio 46-godišnjeg trenera Massimiliana Allegrija nakon serije razočaravajućih rezultata...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kap koja je prelila čašu kod šefova Milana bila je poraz kod Sassuola u nedjelju navečer. Milan je, unatoč ranom 2-0 vodstvu u konačnici poražen s 4-3, zahvaljujući Domenicu Berardiju, strijelcu sva četiri pogotka! Allegri je već najavio da će na kraju sezone napustiti klupu Milana, no klupska uprava je ipak odlučila malo ubrzati taj postupak.

Milan je nakon 19 odigranih kola sakupio tek 22 boda, čak 30 manje od vodećeg Juventusa. Jedina svjetla točka je izboreni plasman u osminu finala Lige prvaka, no to je ipak bilo nedovoljno da spasi Allegrija.

Nogometni stručnjak, rođen u Livornu, preuzeo je Milan u ljeto 2010. godine, te ga je odmah u prvoj sezoni odveo do naslov prvaka Italije. Prethodno je vodio Aglianese, SPAL, Grosseto, Lecco, Sassuolo i Cagliari.

 

Iz Milana su objavili da će nakon smjene Massimiliana Allegrija treniranje prve momčadi privremeno preuzeti dosadašnji pomoćni trener Mauro Tassotti.

Ostaje, međutim, otvoreno hoće li ''rossoneri'' čekati do kraja sezone na imenovanje novog stalnog trenera ili će se to dogoditi sljedećih dana. Naime, više je talijanskih medija posljednjih dana pisalo da je Milan sve dogovorio sa svojim bivšim igračem Clarenceom Seedorfom koji bi od ljeta trebao postati trener, a dotad bi nastavio igrati u brazilskom Botafogu.

Nagađalo se da se Nizozemac do lipnja ne može osloboditi ugovora s Botafogom, ali njegova je agentica to u ponedjeljak demantirala, čime je otvorila mogućnost da Seedorf odmah preuzme momčad sa San Sira.

''U Seedorfovom ugovor s Botafogom postoji klauzula koja mu omogućava da napusti klub u bilo kojem trenutku bez ikakvih penala, osim ako ne namjerava igrati za drugi klub. Također, želim naglasiti da je Clarence u Nizozemskoj i Brazilu stekao sve potrebne licence za bavljenje trenerskim poslom'', rekla je Martin.

Dodajmo da talijanski mediji spominju i mogućnost da prvu momčad Milana privremeno preuzme trener juniora Pippo Inzaghi. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider