Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna partija

Barcelona nokautirana: Fantastični Milan bacio ih na koljena!

Taktički fenomenalnu utakmicu odigrali su nogometaši Milana u prvom ogledu osmine finala Lige prvaka.

Na krcatom San Siru Milan je s 2:0 pobijedio Barcelonu i na uzvrat će s velikom prednošću. Zabiju li samo jedan gol Barci u gostima, i s tri u svojoj mreži će proći dalje. Dvoboj viceprvaka Italije i Španjolske posve zasluženo je pripao Talijanima, koji su u ovu utakmicu unijeli puno više želje, energije i agresivnosti, čime su zapravo i "ubili" tradicionalnu Barcinu tika-taku.

Barcelona razbijena jedino onako kako ju se može razbiti

Mladu i rekonstruiranu momčad Milana su svi otpisali još nakon ždrijeba parova u Nyonu, a nogometaši Massimiliana Allegrija odgovorili su skepticima na najbolji mogući način! Najjednostavnije rečeno, Milan je igrao jedinim mogućim načinom kojim je moguće srušiti Barcelonu - snažnim presingom pritisnuti ih visoko i nadati se da će uslijed tolikog pritiska padati postotak točnih dodavanja Xavija i društva.

Naravno, niti to ne bi prošlo bez jako visoke razine koncentracije u obrani, a Milanova je večeras bila na vrlo visokom nivou. Katalonci su imali posjed lopte 65 posto, ali niti jednu stopostotnu priliku. Neprepoznatljiva je bila Blaugrana, momčad koja hara Španjolskom i koja je bez da se pošteno oznojila stigla u osminu finala kao pobjednik svoje skupine (Celtic, Benfica, Spartak Moskva).

Boatengova sjajna golčina načela konfuznu Barcu

U 16. je minuti, nakon kornera, Kevin-Prince Boateng lijevom nogom opalio malo pored vratnice. No, sve je Ganac ispravio u 57. minuti kada je doveo Rossonere u vodstvo. Dalekometni pokušaj Milana nakon kratko izvedenog slobodnog udarca Montoliva završio je u bloku, ali se lopta od Milanovog Cristiana Zapate, točnije njegove ruke u zraku, odbila do Boatenga, koji s vrha šesnaesterca lijevom nogom savršeno pogađa donji lijevi kut Valdesova gola.

Postao je Boateng tek četvrti igrač u klupskoj povijesti Milana, koji je Barceloni zabio dva gola (Albertini, Massaro, Ševčenko). Barcelona je počela opasno plesti mrežu 15 minuta prije kraja susreta, a prijetili su Andres Iniesta i Xavi iz slobodnog udarca. No, kratkog je vijeka bila dominacija gostujućeg sastava, s obzirom da je uslijedio novi šok.

Muntari Milanu otvorio vrata četvrtfinala?

Sjajno su pimplali i prebacivali obrambene igrače Barcelone po desnoj strani igrači Milana, lopta je u šesnestercu došla do Stephana El Shaarawyja, koji iz prve prebacuje na lijevu stranu do Sulleyja Muntarija, koji otprve lijevom nogom ponovno zabija u donji lijevi kut za erupciju oduševljenja na San Siru. Bio je to prvi pogodak Muntarija u Ligi prvaka u utakmici koju je započeo od prve minute.

Milan se do kraja susreta bez ikakvih problema obranio od svih pokušaja Barcelone, koja je izgledala u potpunosti izgubljeno, te je čak odustala od svoje prepoznatljive igre i počela tražiti pogodak dugim loptama.

Bila je to prva pobjeda Milana nad Barcelonom nakon dugih devet godina čekanja i sedam utakmica u kojima je upisivao poraze i remije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider