Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gorak okus u ustima

Messi otkrio što se dogodilo Barceloni protiv Bayerna!

Lionel Messi tvrdi kako je mentalitet Barcelone ostao usprkos dolasku novog trenera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Ukupni poraz od 7-0 u polufinalu Lige prvaka od Bayerna ostavio nam je gorak okus“, izjavio je najbolji nogometaš svijeta, Barcelonina zvijezda Lionel Messi.

>> Arsenal i Manchester City predvode utrku za zvijezdu Barcelone

>> Martino: Neymar je bio savršen; Pogledajte Brazilčev čudesni dribling

„Što nam se dogodilo protiv Bayerna? Oni su bili bolji u svim aspektima, fizički i u nogometnom smislu. Mi u te utakmice nismo ušli u najboljoj formi. Bayern je sjajno odigrao prvu utakmicu, stvorio veliku prednost, bili su uistinu superiorni u odnosu na nas. Ostao nam je gorak okus, ali to je prošlost i moramo gledati prema naprijed“, izjavio je Argentinac, te apostrofirao važnost osvajanja španjolskog prvenstva u prošloj sezoni.

„Osvajanje La Lige nam je bilo vrlo važno. To je bio naš pobjednički povratak, budući da je sezonu ranije prvak bio Real Madrid.“

Messi je prokomentirao činjenicu da je ostao bez jedne individualne nagrade koje obično završe u njegovim rukama. No, UEFA-inu nagradu za najboljeg europskog igrača u sezoni 2012/13 osvojio je Bayernov francuski reprezentativac Franck Ribery.

„Jesam li razočaran? Ne, uopće nisam. Bila mi je čast biti u utrci trojice najboljih za tu nagradu. Toliko je velikih igrača na svijetu, tako da je meni bilo zadovoljstvo što konkuriram za tu nagradu. Ribery ju je zaslužio.“

Barcelona će ove sezone u Ligi prvaka igrati protiv Ajaxa, Celtica i Milana.

„Teška skupina, ali znali smo da bi moglo biti tako. To vam samo pokazuje koliko je od samog starta teško osvojiti Ligu prvaka. Skupina je prilično izjednačena, mogu se očekivati neke velike utakmice. To su sve velika imena, klubovi velike povijesti. Dobro ih i poznajemo. Možda Ajaxa ne toliko, ali gledali smo i njih. Uzbudljiva skupina.“

Komentirao je i suradnju s novim trenerom ove sezone. To je njegov sunarodnjak Gerardo "Tata" Martino.

„Vrlo brzo smo se adaptirali na novog trenera. Nastojimo napraviti ono što on od nas traži, da igramo onako kako smo uvijek i igrali. Dakako, on je novi trener s nekim novim idejama, ali naš mentalitet je uvijek isti. Započeti sezonu na najbolji mogući način kako bi mogli osvojiti sva natjecanja u kojima nastupamo. Našim navijačima nastojimo ponuditi ono najbolje od nas, kao i uvijek. Nadam se da bi ovo mogla biti sezona u kojoj ćemo puno zajedno slaviti“, zaključio je Messi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider