Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odraz igre momčadi

Messija razgalila Zlatna kopačka, ali nešto ga ipak muči

Argentinac Lionel Messi, koji trenutno ne igra zbog ozljede mišića, nije siguran kada će se vratiti u akciju nakon što je pretrpio niz ozljeda ove sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prošloj sezoni je 26-godišnji Argentinac u dresu Barcelone čak 46 puta tresao protivničke mreže u španjolskoj Primeri, što je bilo i više nego dovoljno da po treći put u karijeri osvoji Zlatnu kopačku, koja se dodjeljuje najboljem strijelcu Europe u domaćem prvenstvu. Prethodna je dva puta slavio 2009/2010 i 2011/2012 sezone, kada je postigao 34, odnosno 50 pogodaka.

"Vrlo sam sretan što sam primio ovu nagradu. To pokazuje koliko je moja momčad dobro igrala. Moja nagrada zapravo je odraz momčadi u cjelini koja me je podržavala", rekao je Messi.

Argentinac je u ogledu protiv Betisa 10. studenog morao napustiti igru već u 22. minuti zbog ozljede. Pretrage su pokazale da je potrgao dvoglavi bedreni mišić u lijevoj nozi. To mu je već četvrta ozljeda ove sezone, računajući i jednu iz pripremnog dijela za sezonu.

"Dobro se oporavljam i bolje se osjećam, ali ne mogu točno reći kada ću biti spreman za igru. Vidjet ćemo kako će se odvijati oporavak. Moj je cilj vratiti se i opet uživati u nogometu", veli Messi.

Klupski potpredsjednik Josep Bartomeu najavio je mogući Argentinčev povratak za tri tjedna, ali realno je očekivati da će mirovanje potrajati nešto duže.

Messijeva ozljeda mogla bi ugroziti njegove šanse za osvajanje pete uzastopne Zlatne lopte, iako je i dalje u uskom krugu favorita, uz Portugalca Cristiana Ronalda i Francuza Francka Riberyja. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider