Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro će stići Raula

Messi u odabranom društvu: Može li postati najbolji strijelac u povijesti Primere?

Argentinski nogometni genije Lionel Messi postigao je hat trick u prvom poluvremenu utakmice 3. kola španjolske Primere, u kojem je njegova Barcelona gostovala kod Valencije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Katalonci su slavili s 3-2, a Messi je svoje pogotke postizao između 11. i 41. minute prvog poluvremena. Argentinac je s nova tri pogotka stigao do brojke od 220 golova u Primeri, što ga svrštava na šesto mjesto svih vremena. Posljednjim je pogotkom pretekao Quinija, bivšeg igrača Sporting Gijona i Barcelone, koji ih na svom kontu ima 219.

Vodeći čovjek po broju pogodaka u povijesti najvišeg razreda španjolskog nogometa je Telmo Zarra, koji je u 277 utakmica postigao 251 pogodak. Messi je dosada odigrao 248 utakmica u dresu Barcelone. Za očekivati je da bi u narednih 10-ak utakmica Messi mogao skočiti sa šestog na treće mjesto koje drži Realova legenda Raul s 228 golova.

Spomenimo i da je posljednjim pogotkom na utakmici za Barcelonu Argentinac stigao do brojke 100 kada su u pitanju golovi u gostima. Za to mu je bilo potrebno 125 utakmica. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider