Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spreman na sve

Kontroverze u Barceloni: U Messija se uvukao strah i duboka sumnja!

Neki španjolski mediji navode da iz najbliže okolice argentinskog nogometaša dolaze signali kako je Messi svjestan da su sve opcije otvorene...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok se Lionel Messi oporavlja od ozljede u Argentini, u Barceloni i Španjolskoj se oko njegove budućnosti pletu kontroverze.
„Ne razumijem zašto je potrebno obnavljati ugovor svakih šest mjeseci“, nedavna je izjava Javiera Fausa, potpredsjednika Barcelona za ekonomska pitanja, koja je razbuktala polemike u nogometnim forumima Španjolske. Faus se referirao na spekulacije medija kako Messi traži novo poboljšanje ugovora.

Messi treba pažnju

Nedugo nakon Fausove izjave, trener Barcelone Gerardo „Tata“ Martino održao je press-konferenciju pred utakmicu sa Celticom u Ligi prvaka. Naravno da su novinari iskoristili priliku da ga pitaju što misli o izjavi čelnika Barcelone. Argentinac se našao u neobranom grožđu:
„Ne sudjelujem i ne želim sudjelovati u bilo kakvim pregovorima igrača s upravom oko ugovora. To nije moje posao“, prvo se ogradio Martino, a potom uputio znakovitu rečenicu:
„Međutim, da bi Messi igrao na svojoj prepoznatljivoj razini, on treba osjetiti ljubav i pažnju kluba i navijača. Nije sve u novcu i neki drugi aspekti su bitni“, prokomentirao je Martino.

Ronaldo ishodio dosta veću plaću

Njegove riječi se mogu protumačiti i kao svojevrsno upozorenje klupskim čelnicima da više brinu o najvećoj zvijezdi Barcelone. Cijela je priča povezana s Barceloninim arhi-rivalom Real Madridom i njegovom najvećom zvijezdom Cristianom Ronaldom. Nakon što je Messi produžio ugovor s Barcelonom, Portugalac je također dogovorio produženje ugovora s Realom. Međutim, nagađa se kako je Ronaldo ishodio dosta veću godišnju plaću nego Messi. Tijekom proteklih tjedana i mjeseci u javnost su izlazile različite brojke, po nekima informacijama Messi je dobio oko 13 milijuna, a Ronaldo blizu 16 milijuna eura. Spekuliralo se također da je Messi dobio 15, a Ronaldo čak 18. Kako god, u svim varijantama Ronaldo je navodno ispregovarao veći ugovor, a klub se obvezao i na veću potporu igraču u lovu na individualne trofeje.

Priprema li Barcelona teren za moguću prodaju Messija?

Zbog svega navednog se i pojavila priča kako Messi traži nove pregovore s čelnicima Barcelone, što nije potvrdio ali ni demantirao. Osim toga, Messi je u posljednje vrijeme imao velikih problema s poreznim organima španjolske države. Nagađa se da je morao uplatiti oko 25 milijuna eura u državnu kasu kako bi namirio neke zaostatke. To su gotovo dvije Messijeve godišnje plaće. To su dodatni razlozi zbog kojih izgleda da traži novo poboljšanje ugovora.

Kada sve to spojimo sa spekulacijama da su Bayern, PSG i Chelsea ljetos bili spremni platiti 250 milijuna eura odštetne klauzule Barceloni kako bi doveli Messija u svoje redove, a prema pisanju nekih španjolskih medija ta je priča izašla upravo iz Barceloninog „PR laboratorija“, te najavom gradnje novog stadiona ili obnove Camp Nou, za što su Barceloni potrebne stotine milijune eura a zna se da je u velikim dugovima i da joj treba svjež novac, legitimno se zapitati znači li sve to skupa kako na Camp Nou pripremaju teren za moguću prodaju svojeg najbolje igrača?

Barca ispituje bilo javnosti

Barcelona demantira sve spekulacije, ali to ne mora ništa značiti. Jasno je da u ovakvim situacijama klubovi neće istrčavaju pred rudo. Planovi se nikada ne otkrivaju mjesecima unaprijed. Ali, previše je „dima“ oko Messija koji poziva na sumnje i razmišljanje.
Dakako da ne mora značiti kako je Barcelona definitivno odlučila prodati Messija, daleko od toga, ali čini se da je počelo ispitivanje tržišta i polagano pripremanje Barcih navijača na mogući život bez Messija. Slične metode koristile su se i prije prodaje Diega Maradone, Bernda Schustera, Luisa Figa i Ronaldinha.

Uvijek su se do posljednjeg trenutka slale poruke s Camp Noua kako ne dolazi u obzir prodaja, a onda bi uslijedio „grom iz vedra neba“. Prilično je očito da Barcelonine službe ispituju bilo javnosti. Svako malo s Camp Nou dolaze neke kontroverzne vijesti. Nije li Sandro Rosell u rujnu otkrio rezultate internog klupskog istraživanja u kojem je istaknuo da 2 posto navijača Barcelone ne voli Messija? Čemu takva izjava? U velikom klubovima ništa se ne prepušta slučaju, uvijek su sve opcije otvorene.

U nogometu je sve moguće

Neki španjolski mediji navode kako iz najbliže okolice argentinskog nogometaša dolaze signali kako je i Messi svjestan da su sve opcije otvorene. Argentinac je dovoljno iskusan da zna kako je u nogometu sve moguće i kako se sve lako okrene u nekoliko dana. Ako se poklope interesi i ako je ponuda iz reda onih koje izuvaju iz cipela… 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider