Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mentor i učitelj

Messi poručio kome Barca mora biti vječno zahvalna: Promijenio povijest!

Messi se slaže da je Ronaldinho preokrenuo Barcinu povijest...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ronaldinho je odveo Atletico Mineiro u finale Copa Libertadoresa, a Lionel Messi još jednom je izrazio divljenju prema svojem bivšem suigraču i mentoru. Dana 21. srpnja navršit će se deset godina otkada je magični Brazilac stigao na Camp Nou i promijenio Barceloninu povijest.

Najbolji igrač današnjice u intervjuu za Barca TV prisjetio se dana kada je prvi put ušao u Barcinu svlačionicu.
„Kad sam otvorio vrata, prvo sam ugledao Ronaldinha, Deca, Sylvinha i Mottu. Izrazili su mi dobrodošlicu i ponudili pomoć. Iznad svih je bio Ronaldinho, njega se najviše respektiralo. Puno sam od njega naučio“, kazao je Messi te dodao:

Ronaldinho je preokrenuo Barcinu povijest

„Bio mi je velika pomoć. Nije lako ući u Barcinu svlačionicu sa samo 16 godina. Ronaldinho mi je u mnogome olakšao adaptaciju. Osim što je sjajan nogometaš, on je i sjajna osoba.“

Messi se slaže da je Ronaldinho preokrenuo Barcinu povijest. Barca je od „luzerske“ postala pobjednička¨momčad.
„Nisu to bila laka vremena. S njegovim dolaskom sve se promijenilo nabolje. Doista nevjerojatno. Iako prve sezone nismo ništa osvojili, ljudi su ga odmah zavoljeli. Barca mu mora biti vječno zahvalna“, podsjetio je Messi na značaj velikog Brazilca kojeg mnogi Barcelonini igrači smatraju ključnim za sve uspjehe u posljednjih desetak godina.

Messi odao poštovanje Rijkaardu

Tko zna što bi bilo da Ronaldinho nije došao u Barcu. No, Messi se prisjetio i Franka Rijkaarda, nizozemskog velikana koji je ostavio veliki trag u Barceloni i koji je Messija uveo u prvu momčad.
„Ponekad sam znao pomisliti: zbog čega mi ne daje više prostora? Danas kad sve analiziram hladne glave uviđam da je vukao prave poteze, bez žurbe. Sada znam da je to bilo najbolje za mene u tom trenutku“, kazao je Messi dodajući da je Rijkaard odigrao veliku ulogu u njegovu pravilnom razvoju. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider