Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barca stiže u Madrid

Messi na lijevom krilu: 'Uzvrat s Atleticom važniji od okršaja s Realom!'

Atletico iz Madrida i Barcelona u srijedu će se susreti po peti put ove sezone kada istrče na travnjak Atleticova Vicente Calderona u uzvratnom dvoboju četvrtfinala Lige prvaka, a oba sastava još uvijek čekaju na svoju prvu pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi dvoboj prije tjedan dana na Camp Nou završio je rezultatom 1-1, pa je zbog pogotka postignutog u gostima i prednosti domaćeg terena u uzvratu u blagoj prednosti Atletico.

Još u kolovozu Atletico i Barcelona odigrali su dvije utakmice španjolskog Superkupa koji je pripao Barceloni zbog gola u gostima, susret u Madridu završio je 1-1, a u Barceloni 0-0, dok su u siječnju u jedinom dosadašnjem prvenstvenom dvoboju odigrali 0-0 upravo na Vicente Calderonu.

Sastav Diega Simenonea svojim agrsivnim stilom igre i čvrstom obranom pokazao je kako ne odgovara Barceloni Gerrarda Martina, u dosadašnja četiri ovosezonska susreta primio je samo dva pogotka, a oba je postigao Neymar. Stoga ne čudi optimizam koji isijava Atleticov veznjak Raul Garcia uoči uzvrata.

"Bit ćemo spremni za Barcelonu. Samopouzdanje nam je visoko nakon niza dobrih rezultata. Želimo se boriti do samoga kraja i vidjeti koliko daleko nas to može odvesti", rekao je Garcia priznavši kako madridski klub igra sezonu iz snova.

"No, ovi rezultati plod su napornog rada. Odlučni smo odigrati dobru utakmicu pred našim navijačima", dodao je Garcia.

Šest kola prije kraja španjolskog prvenstva Atletico je vodeći s bodom više od Barcelone, te će o naslovu prvaka po svemu sudeći odlučivati njihov međusobni dvoboj u Barceloni u posljednjem kolu.

Kapetan Barcelone Xavi Hernandez najavio je kako njegova momčad utakmici u srijedu pristupa kao da se radi o finalu.

"Protiv Atletica je jako teško stvoriti priliku i stoga je pobjeda vrlo težak zadatak. Ova utakmica u srijedu je i važnija od one koju smo nedavno igrati protiv Reala u prvenstvu", rekao je Xavi.

Barcelona je, podsjetimo, u goste Realu prije 17 dana stigla s četiri boda zaostatka na ljestvici, te je morala pobijediti kako bi se vratila u utrku za naslov španjolskog prvaka.

U Barceloni očekuju kako će napokon ove sezone i protiv Atletica "proraditi" Lionel Messi, koji nije postigao pogodak momčadi koju vodi Diego Simeone u posljednjih pet međusobnih dvoboja iako je tijekom karijere dosada čak 17 puta tresao mrežu madridskih "crveno-bijelih". Kako bi postao ubojitiji za suparnički gol, Messi bi čak mogao promijeniti poziciju i u srijedu zaigrati na lijevom krilu.

Atletico će biti značajno oslabljen jer zbog ozljede mišića zadobivene u prvoj utakmici neće moći igrati njegov najbolji strijelac Diego Costa. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider